Chutné banánky s vanilkovým krémem s lahodnou čokoládovou polevou

Dnes jsme pro vás připravili lahodný recept na chutné banánky s vanilkovým krémem s lahodnou čokoládovou polevou. Připravte si tuto pochoutku sami a uvidíte, že nebudete litovat. Chutná to opravdu báječně! Pokud si nevíte rady, na konci článku najdete video s přípravou.

chutný banánový krém z těsta s lahodnou čokoládovou polevou!
Zdroj: KayinvalidemveBen

Chutné banánky s vanilkovým krémem:

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • mouka – 1 šálek
  • voda – 1 šálek
  • máslo – 100 g
  • vejce – 3 ks
  • cukr – 1 lžička
  • sůl – 1 špetka

Na krém:

  • mléko – 3 šálky
  • cukr – 1 šálek
  • vanilkový cukr – 1 sáček
  • hladká mouka – 2 polévkové lžíce
  • škrob – 1 polévková lžíce
  • máslo – 1 polévková lžíce
  • vaječný žloutek – 1 kus

Na polevu:

  • mléčná čokoláda

Jak budeme postupovat:

  1. Mléko nalijte do hrnce a přidejte hladkou mouku, škrob, cukr a jeden žloutek. Vše důkladně promíchejte. Vařte do zhoustnutí. Poté do směsi přidejte lžíci másla a vanilkový cukr a znovu šlehejte do krémové konzistence. Přikryjte hrnec pergamenovým papírem nebo fólií a nechte chvíli stát.
  2. Rozpusťte kousek másla, přidejte do něj vodu, špetku soli a lžičku cukru a vmíchejte hrnek hladké mouky. Důkladně míchejte vidličkou bez přestávky, dokud nezískáte husté těsto. Chvíli ji smažte na ohni a třete, dokud není hladká a soudržná. Odstavte z ohně a těsto vyklopte do hluboké mísy. Přidejte postupně tři vejce a před přidáním dalších je důkladně a beze zbytku vyšlehejte elektrickým šlehačem. Po přidání posledního vejce by se konzistence těsta měla změnit na kašovitou.
  3. Hotové těsto naplňte do zdobicího sáčku. Plech vyložte pečicím papírem a pomocí cukrářského sáčku z něj v pravidelných rozestupech vytlačte asi pět centimetrů dlouhé proužky těsta. Navlhčete si prst, upravte tvar podle potřeby, a když jste spokojeni, pečte je v troubě vyhřáté na 200 °C po dobu 15 minut bez otevírání dvířek trouby. Poté snižte teplotu na 180 °C a pečte dalších 10 minut, dokud povrch lehce nezrůžoví. Banány ihned vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
  4. Vanilkový krém vložte do cukrářského sáčku. Každý banán rozkrojte a vymačkejte do něj tolik smetany, kolik se do něj vejde. Na sporáku rozehřejte mléčnou čokoládu a namočte do ní jednu stranu každého naplněného banánu. Pokud chcete, můžete z čokolády vytvořit čtverce ve tvaru kříže na ozdobu.

VIDEO NÁVOD: