Zůstali Vám třešně a nevíte co s nimi? Připravte si tento domácí třešňový likér s rumem

Koláč upečený, džem uvařený, kompot uvařený… Pokud vám zbyly třešně a nevíte, co s nimi, máme pro vás jednoduché řešení – domácí třešňový likér s rumem.

domácí třešňový likér s rumem
Zdroj: how-to-drink
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí třešňový likér s rumem

Co budeme potřebovat:
  • 3 kg vypeckované třešně
  • 1 litr rum
  • 2 kg cukr

Jak budeme postupovat:

1. Do velké sklenice vložte vypeckované (omyté a osušené) třešně, přidejte 1 kg cukru a zalijte 0,5 l rumu.

2. Uzavřete sklenici bavlněnou látkou a zajistěte ji gumičkou.

3. Uchovávejte na teplém místě a nechte asi 25 dní odležet. Každý den protřepejte.

4. Poté jej pomocí nálevky a gázy přelijte do čisté nádoby.

5. Přidejte zbývající cukr a alkohol.

6. Nechte odpočívat, dokud se cukr nerozpustí.

7. Poté znovu přeceďte přes nálevku a gázu.

8. Likér nechte 24 hodin odležet a poté jej přelijte do uzavíratelných skleněných lahví.

Na zdraví! 🙂

domácí třešňový likér s rumem
Zdroj: how-to-drink

Pokud Vás tento recept na domácí třešňový likér s rumem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také tuto slavnostní MALINOVÚ roládu s mascarpone a mandlemi!