Exotika na talíři: Krevety na česneku a víně!

Máte rádi krevety? Můžete je připravit velmi jednoduše na česneku a víně. Hodí se k nim bagety, které můžete namáčet do vývaru. Jsou opravdu luxusní a přivezete si domů alespoň trochu exotiky.

exotika na talíři: krevety na česneku a víně!
Zdroj: recetum.com
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Krevety na česneku a víně

Co budeme potřebovat:
  • 1 kg krevet
  • trochu olivového oleje
  • 6 stroužků česneku
  • 1 dcl bílého vína
  • petržel
  • chilli
  • půl kostky másla
  • parmazán


Jak budeme postupovat:

  • Krevety rozmrazte a poté je osmažte na troše olivového oleje na každé straně jen minutu. Přidejte rozdrcený česnek, přilijte víno a 2 minuty redukujte.
  • Pak je osolte, opepřete a přidejte chilli.
  • Do vývaru přidejte máslo a petrželku. Dobře promíchejte a podávejte s parmazánem a bagetou.
  • Pokud chcete, můžete přidat trochu citronové šťávy. Užijte si to.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na krevety na česneku a víně zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na lososa na medu – Inspirace na zdraví a rychlí oběd!