Z listového těsta a se skvělou chutí! Vyzkoušejte tyto sýrovo-slaninové tyčinky!

Hledáte-li rychlou a slanou pochutinu na narozeninovou oslavu či chcete jen něčím pohostit vaši návštěvu? Pak jste tu na správném místě! Dnes si společně přichystáme výborné sýrovo-slaninové tyčinky. Základem těchto tyčinek je listové těsto. Není tedy potřeba žádná velká příprava!

Výhodou této slané mňamky je, že si ji můžete dochutit tak, jak vyhovuje právě vám. Přidat například kukuřici, nivu a jiné věci. Recept vás jistě také osloví svou jednoduchou a absolutně rychlou přípravou. Hotovo jej máte za 20 minut! Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tyto výborné slaninové tyčinky se sýrem z listového těsta!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na slaninové tyčinky se sýrem z listového těsta - Prima inspirace
Zdroj: top-rezepte.de

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento jablečný koláč!


Výborný recept na sýrovo-slaninové tyčinky:

Co budeme potřebovat:

  • 250 g listového těsta
  • hořčici či kečup
  • nastrouhaný sýr
  • 250 g slaniny
  • žloutek na potření

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Těsto si rozválíme na posypaném válu. Můžeme také koupit rovnou rozválené listové těsto, abychom si tímto krokem ušetřili práci.

2) Těsto si nakrájíme na tenké plátky (zhruba jako je široká slanina) potřeme ho kečupem či hořčicí. Posypeme sýrem a na sýr naneseme plátky slaniny.

3) Každý plátek si srolujeme do spirály, tak jako je na obrázku. Postupně naneseme na plech, který jsme vystlali pečícím papírem a potřeme žloutky.

4) Pečeme při 180 stupních zhruba 10-12 minut.