Domácí plněné trubičky s luxusním žloutkovým krémem hotové za 30 minut!

Milujete vafle k snídani, ale nechce se vám pro ně pořád běhat do obchodu? Nebo se jejich přípravě bráníte, protože se vám zdají příliš pracné? Není to tak! Můžeme vás ujistit, že nad tímto receptem nestrávíte více než půl hodiny. Potřebujete jen vaflovač.

Vaflové plněné trubičky, které vám dnes ukážeme, jsou úžasně měkké a vlhké. Navíc jsou doplněny lahodným vanilkovým krémem, který se hodí pro každou slavnostní příležitost.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Domácí plněné trubičky se žloutkovým krémem

Co budeme potřebovat:

na těsto:

  • 100 g másla
  • 3 vejce
  • ½ šálku krystalového cukru
  • 1 hrnek hladké mouky

na krém:

  • vaječný žloutek
  • cukr podle chuti
  • mléko podle toho, jak řídký krém chcete mít
  • hladká mouka na zahuštění
  • vanilkový cukr podle chuti
  • 50 g másla


Jak budeme postupovat:

  1. Kromě mouky smíchejte všechny ingredience na těsto.
  2. Přidejte mouku a důkladně promíchejte. Uhněťte těsto bez hrudek.
  3. Rozehřejte vaflovač, naběračkou nabírejte těsto a pečte jednotlivé vafle.
  4. Po vyjmutí z vaflovače je srolujte do ruličky, nechte je ještě teplé vychladnout a zároveň slepte konce k sobě.
  5. Nyní krém. Připravte si hrnec a na mírném ohni v něm začněte zahřívat všechny ingredience na krém. Míchejte a zahřívejte, dokud nezhoustne. Poté je odložte stranou. Místo krému můžete samozřejmě použít jakoukoli jinou náplň.
  6. Krém a rolády (nebo chcete-li trubičky) nechte řádně vychladnout. Po dokončení naplňte trubičky krémem pomocí plničky nebo pevnějšího sáčku.

Přejeme dobrou chuť!

Domácí plněné trubičky s luxusním žloutkovým krémem hotové za 30 minut
Zdroj: food-list.ru

Pokud se Vám tento recept na domácí plněné trubičky se žloutkovým krémem líbil,  sdílejte ho i Vašim přátelům! Doporučujeme také recept na ořechový krém, který se hodí na téměř všechny dezerty!