Domácí zdravá vaječná pomazánka se smetanou a cibulí – tradiční recept, který si zamilujete

Česká kuchyně má mnoho svých charakteristických rysů a pokrmů. Jednou z nich jsou pomazánky všech druhů a chutí. Určitě si na nějaké vzpomenete. Velmi typická je vaječná pomazánka.

Pokud se těmto pomazánkám v obchodech vyhýbáte, protože se bojíte konzervantů nebo přílišného množství tuku, není nic jednoduššího než si vyrobit vlastní domácí vaječnou pomazánku. Vyzkoušejte například tento recept!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Domácí zdravá vaječná pomazánka se smetanou a cibulí

Co budeme potřebovat:
  • 6 vařených vajec
  • půl cibule
  • 3 lžíce majonézy
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžička sladké hořčice
  • mletý kmín
  • sůl, pepř


Jak budeme postupovat:

1) Oddělte žloutky a bílky nakrájejte na větší kousky. Žloutky rozmačkejte vidličkou a smíchejte je s majonézou, zakysanou smetanou, hořčicí a pepřem.

2) Poté vmíchejte bílky a nakrájenou cibuli. Před podáváním nechte alespoň 2 hodiny odpočívat v chladničce.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept na zdravou vajíčkovou pomazánku i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také recept na Tortillu s vejci, petrželkou a mozzarellou!