Nízkokalorické křupavé šátečky s jablky a skořicí – hotové za 20 minut

Křupavé šátečky z listového těsta s měkkou jablečnou náplní jsou velmi tradičním oblíbeným moučníkem ve všech středoevropských zemích. Určitě vám je dělávala i vaše maminka nebo babička. Dnešní normy však stále častěji hledají alternativy k těmto tradičním pokrmům, aby vyhovovaly těm, kteří se snaží jíst zdravě. Připravte si tuto nízkokalorickou verzi a určitě si pochutnáte!

Nízkokalorické křupavé šátečky s jablky a skořicí - hotové za 20 minut
Zdroj: takprosto.cc
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Co budeme potřebovat:
  • 250 g tvarohu
  • 100 g kefíru nebo přírodního jogurtu
  • 250 g mouky
  • 1-2 jablka
  • 10 lžic cukru
  • 0,5 g soli
  • skořice
  • moučkový cukr


Jak budeme postupovat:

1) Smíchejte tvaroh a 9 lžiček cukru, osolte a důkladně promíchejte ručně nebo mixérem. Přidejte kefír nebo jogurt a prosátou mouku. Míchejte, dokud nezískáte hladké pružné těsto.

2) Jablka oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Těsto rozválejte na tloušťku 2-3 mm a vykrajujte malé čtverečky o rozměrech asi 5 × 5 cm.

3) Do každého kousku těsta zabalte jeden kousek jablka a posypte ho cukrem a skořicí. Jablka by měla být přeložena na úhlopříčku. Plátky jablek pečte na plechu s pečicím papírem, nemusíte je potírat olejem. Pečte 20 minut při 180 stupních.

Nízkokalorické křupavé šátečky s jablky a skořicí - hotové za 20 minut
Zdroj: takprosto.cc

4) Před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na křupavé šátečky s jablky a skořicí i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také další recepty s použitím jablek, konkrétně zde: RECEPTY NA JABLEČNÉ KOLÁČE.