Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající kefírové řezy. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Za tento skvělý recept děkujeme Martině. Ať už si odpolední kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v tohoto podobě chutného dezertu ocení všichni.
Recept na vynikající kefírové řezy:
Co budeme potřebovat:
- 250g hladké mouky
- 200g moučkového cukru
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžíce jedlé sody
- 250ml kefíru nebo podmáslí
- 50ml oleje
- 1 panák rumu
- 1 vejce
- 200 g čokolády na vaření
- 400 ml zakysané smetany
Jak budeme postupovat:
1) Do mísy prosejeme hladkou mouku se sodou, přidáme moučkový cukr, kakao a tyto sypké suroviny necháme v robotu lehce promíchávat.
2) Po chvíli přidáme kefír nebo podmáslí, olej, rum a vejce. Nelejeme do menšího plechu nebo pekáčku a snažíme se nahrnout více těsta ke krajům (mně se totiž korpus trochu víc vyboulil uprostřed a pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů (horkovzduch) asi 20 minut.
3) Pokud nemá vaše trouba horkovzduch, tak dáme teplotu na 180 stupňů.
4) Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém, který je mimochodem výtečný: 200g kvalitní čokolády (nejlepší je čokoláda na vaření z Lidlu) rozpustíme ve vodní lázni a poté vlijeme do misky se 400ml zakysané smetany a důkladně promícháme.
5) Natřeme na korpus a necháme zatuhnout v lednici nebo teď v zimě ve špajzu. Dobrou chuť