Tato krásně voňavá krémová cizrnová polévka s brokolicí, mrkví a zelenou cibulkou je velmi oblíbená mezi krémovými polévkami. Jsou syté a proto často nahrazují druhé jídlo. Je velmi snadná, rychlá a k její přípravě potřebujete jen pár surovin. Můžete ji podávat s čerstvou křupavou bagetou nebo opečeným chlebem. Její neodolatelná chuť ohromí každého! Vyzkoušejte!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémová cizrnová polévka s brokolicí, mrkví a zelenou cibulkou
Co budeme potřebovat:
- 200 g brokolice
- 1 mrkev
- 200 g cizrny (předem namočené ve vodě)
- 5 g sušený česnek
- 5 g soli
- zelená cibulka – podle chuti
- červená mletá paprika – volitelně (dodává lehkou chuť a vůni grilování)
Příloha:
- bageta, opečený chleb… (podle chuti)
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce na sporáku vložte růžičky brokolice, které zalijte vodou a přidejte na hrubé kousky nakrájenou mrkev. Přikryjte pokličkou a vařte 20 minut na mírném ohni.
2. Do jiného hrnce na sporáku vsypejte cizrnu, předem namočenou ve vodě a vařte na mírném ohni cca 45 minut nebo podle potřeby. Po uvaření sceďte a nechte v hrnci.
3. Uvařenou cizrnu v hrnci dochuťte sušeným česnekem, solí a vsypejte nakrájenou zelenou cibulku. Nakonec přidejte uvařenou brokolicí s mrkví a zalijte vývarem – rozmixujte ručním mixérem do krémové konzistence – v závislosti na konzistenci polévky můžete přidat více vývaru, záleží na vás.
4. Na závěr polévku dochuťte červenou mletou paprikou, která dodává lehkou chuť a vůni grilování.
5. Krémovou cizrnovou polévku s brokolicí, mrkví a zelenou cibulkou podávejte s opečeným chlebem, bagetou nebo čímkoliv, co máte rádi.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!