Vepřové maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem na vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce s rýži. Příprava tohoto skvělého jednoduchého jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd, na kterém si pochutnáte!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce
Co budeme potřebovat:
Maso:
- 0,8 kg vepřové maso
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Omáčka:
- 2 cibule
- 1/4 lžičky černý mletý pepř
- 1/2 lžičky soli
- 8 dcl voda (nebo podle potřeby)
- 1 lžíce mouka
- 1 lžíce zakysaná smetana
- pažitka – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Maso: Nakrájejte vepřové maso na plátky, poté jemně vyklepejte z obou stran a posypte solí a černým mletým pepřem. Masírujte rukou, aby se koření vstřebalo do masa a smažte na mírném ohni z každé strany dozlatova.
2. Omáčka: Následně do pánve vsypejte jemně nakrájenou cibuli, promíchejte a společně smažte cca 10 minut. Pak podlijte vodou a pod poklicí duste společně 45 minut na mírném ohni.
3. Průběžně míchejte a podle potřeby podlévajte vodou, poté smíchejte 2 dcl vody s moukou – rozmíchejte a zahustěte omáčku. Pokud se vám bude zdát hustá, podlijte ještě vodou.
4. Nakonec smíchejte 2 dcl vody se zakysanou smetanu. Rozmíchejte a vlijte do omáčky – pořádně promíchejte. Pak nechte v omáčce maso plavat a ozdobte čerstvou nakrájenou pažitkou.
Po uvaření vepřové maso na křupavé cibulce ve smetanové omáčce podávejte s rýži nebo s oblíbenou přílohou, kterou máte rádi a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!