Představujeme vám náš exkluzivní třešňový dort s mascarpone krémem a smetanou, který vás okouzlí svou bohatou chutí. Tento dokonalý dezert spojuje čerstvé třešně s mascarpone a lehkou smetanou, aby vytvořil nezapomenutelnou chuťovou symfonii. Připravte se na jedinečný zážitek, který oslní vaše smysly a udělá z každého okamžiku něco zvláštního. Užijte si tento exkluzivní dort a dopřejte si luxusní požitek!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Třešňový dort s mascarpone krémem a smetanou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 4 vejce + špetka soli
- 150 g cukru
- 120 g mouky (3/4 hrnku)
- 30 g kakaový prášek (3 lžíce)
- 30 g kukuřičný škrob (3 lžíce)
- 1 lžička prášek do pečiva
Třešňový džem:
- 500 g třešní (3 hrnky)
- 60 g cukru (4 lžíce)
Impregnace:
- třešňová šťáva – podle potřeby a chuti
Krém:
- 600 g mascarpone (2,5 hrnku)
- 400 g smetany 33 % tuku (2 šálky)
- 100 g cukru (1/2 šálky)
Na zdobení:
- hrubě strouhaná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce, přidejte špetku soli a přisypte cukr – vyšlehejte do jemné konzistence.
2. Následně nasypte prosáté smíchané přísady: mouku, kakaový prášek, kukuřičný škrob a nakonec přisypte prášek do pečiva – pořádně promíchejte.
3. Výsledné těsto nalijte do formy na pečení o rozměre 28 x 18 cm vyložené pergamenem.
4. Pečte v předehřáté troubě 30 minut při 180 °C. Po upečení jemné těsto vyndejte z formy, odstraňte pergamen a překrojte na 3 stejné díly – nechte chvíli stranou.
5. Třešňový džem: Do pánve dejte třešně a přisypejte cukr – vařte na mírném ohni 5 minut a potom je sceďte (zbavte šťávy).
6. Krém: Do mísy dejte mascarpone, přilijte smetanu a přisypte cukr – šlehejte do krásné hladké směsi a potom krém naneste do zdobícího sáčku.
7. První díl upečeného těsta vložte do formy vystlanou fólií a impregnujte třešňovou šťávou.
8. Následně připravený krém v zdobícím sáčku pěkně rozetřete a uhlaďte, pak naaranžujte uvařené třešně a přikryjte druhým dílem těsta. Postup opakujte a přikryjte posledním dílem těsta a potřete zbylým krémem – uložte na 4 hodiny do lednice.
9. Na závěr ozdobte nahrubo strouhanou čokoládou a podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!