Vyzkoušejte tento dokonalý švestkový koláč s pudinkem

Švestkový koláč s pudinkem je klasický podzimní dezert, který byste měli vyzkoušet, dokud jsou švestky v sezóně. Tento koláček kombinuje sladkou chuť zralých švestek s bohatým krémem z vanilkového pudinku a křupavým těstem, což vytváří dokonalou harmonii chutí. Připravte si tento lákavý koláč a užijte si ho jako vynikající svačinu nebo dezert.

Zdroj: smaacznykasek.blogspot.com

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 2 celá vejce
  • 3 žloutky
  • 200 g másla
  • 1 sklenice krystalového cukru
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 2 špetky soli
  • 2 lžíce krupice

Na náplň:

  • 700 g švestek, rozpůlených a vykostěných
  • Skořice podle chuti

Na krém:

  • 2 balení pudinkového prášku (např. vanilkového)
  • 4 polévkové lžíce cukru
  • 3 šálky mléka

Jak budeme postupovat:

1) Příprava těsta: Všechny ingredience na těsto (kromě krupice a švestek) smíchejte dohromady. Těsto rozdělte na dvě části – 60% na dno a 40% na vrch. Dejte těsto zchladit do lednice.

2) Příprava švestek: Švestky rozpulte a vykostěte. Můžete je nakrájet na menší kousky nebo ponechat rozpůlené.

3) Vrstvení koláče: Spodní část plechu vyložte pečícím papírem. Na dno plechu rovnoměrně rozprostřete větší část těsta. Posypte krupicí a hustě poklaďte švestkami. Posypte skořicí.

4) Příprava pudinku: Pudink uvařte podle návodu na obalu s použitím mléka a cukru. Horký pudink rozetřete přes švestky.

5) Dokončení koláče: Na vrch nastrouhejte zbytek těsta.

6) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 50 minut, dokud není koláč zlatavý.

7) Odpočinek: Nechte koláč alespoň několik hodin v chladničce odpočinout, aby se chutě propojily a pudink ztuhl.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tento švestkový koláč s pudinkem je dokonalým spojením sladké a kyselé chuti švestek s jemným krémem a křupavým těstem. Je ideální k podzimnímu odpolednímu čaji nebo jako sladký závěr rodinného oběda. Užijte si tento nesmírně dobrý víkendový oběd.