Zapečené vepřové plátky s cibulí, hořčicovou směsí a sýrem, podávané s čerstvým salátem, jsou skvělým vyváženým pokrmem, který potěší milovníky bohatých chutí. Tento recept kombinuje šťavnaté vepřové maso s aromatickou cibulí a pikantní hořčicí, vše zakončené vrstvou lahodného sýra. Doprovodný čerstvý salát dodává jídlu svěžest a lehkost, což vytváří perfektní rovnováhu chutí. Pojďme na recept!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečené vepřové plátky s cibulí, hořčicovou směsí a sýrem s čerstvým salátem
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřového kare
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- 5-6 brambor
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- rostlinný olej – na vymazání mísy
- 1 cibule
Směs:
- 100-120 g sýra
- 1 lžička celozrnné hořčice
- 2-3 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
Salát:
- 3 uvařené vejce
- 2 salátové okurky
- hrst zelených oliv – podle chuti
- zelená jarní cibulka – podle chuti
- čerstvá petrželka – podle chuti
- 80 g kukuřice z plechovky
- 1 lžíce bílého jogurtu
- 2 lžíce majonézy
- sůl – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové maso nakrájejte na silné plátky, přikryjte fólií a vyklepejte, pak je posypejte solí a černým mletým pepřem – masírujte, aby se koření vstřebalo.
2. Poté nastrouhejte brambory na struhadle, vymačkejte z nich šťávu a přendejte do mísy. Dochuťte solí a černým mletým pepřem – dobře promíchejte.
3. Připravte formu na pečení, vymažte ji olejem, rozložte na ni nastrouhané brambory a ně pak rozprostřete jemně nakrájenou cibuli.
4. Následně položte pěkně vedle sebe okořeněné plátky masa.
5. Směs: Do mísy si dejte nastrouhaný sýr, přidejte celozrnnou hořčici, bílý jogurt a majonézu – dobře promíchejte a směs je hotová!
6. Směs pěkně naneste na okořeněné plátky masa, přikryjte navlhčeným pergamenem a alobalem.
7. Pečte v předehřáté troubě 20 minut při 200 °C.
8. Salát: Do salátové mísy nakrájejte salátové okurky, přidejte hrst nakrájených zelených oliv, vsypejte nakrájenou zelenou jarní cibulku a nasekanou čerstvou petrželku, pak přidejte kukuřici z plechovky a dochuťte bílým jogurtem, majonézou a solí. Nakonec ještě přidejte uvařené nakrájené vejce na tvrdo – znovu ještě dochuťte soli – promíchejte a salát je hotový!
9. Po 20 minutách vyjměte plech z trouby, odstraňte alobal a pečte dalších 20 minut při 200 °C.
10. Zapečené vepřové plátky s cibulí, lahodnou směsí a sýrem podávejte s připraveným čerstvým salátem a hlavně s láskou a velkou chutí!
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!