Bavorské vdolečky s povidly a tvarohem

Připravte si tyto úžasné domácí bavorské vdolečky. Tyto kynuté kuličky jsou plněné sladkými náplněmi a smažené v oleji. Zde je podrobný postup, jak je připravit.

bavorské vdolečky s povidly a tvarohem
Zdroj: Lucie Rakušanová

Co budeme potřebovat:

  • 250 g hladké mouky
  • 200 g polohrubé mouky
  • 50 g krupicového cukru
  • 250 ml vlažného mléka
  • 21 g droždí
  • 1 vejce
  • 50 g másla
  • citronová kůra
  • 1 špetka soli
  • olej na smažení
  • tvaroh
  • šlehačka
  • švestková povidla

Čtěte také:


Jak budeme postupovat:

1) Smíchejte mléko, špetku cukru a droždí v misce na kvásek.

2) V míse smíchejte obě druhy mouky, cukr, vejce, rozpuštěné máslo, citronovou kůru a špetku soli.

3) Přidejte kvásek do mísy a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

4) Těsto nechte kynout v teplém prostředí po dobu asi hodiny.

5) Mezitím si připravte plnění. Smíchejte tvaroh s šlehačkou, přidejte trochu mascarpone a zakysanou smetanu, pokud máte, a důkladně promíchejte.

6) Po hodině těsto rozválejte na centimetr vysokou placku a vykrájejte z ní kolečka pomocí skleničky nebo formy na dezert.

7) Nechte kolečka kynout dalších 20 minut.

8) Připravte si hrnec s olejem a rozehřejte ho.

9) Když je olej rozehřátý, přidejte vdolečky do hrnce s důlkem dolů a smažte je, dokud nebudou zlatavé.

10) Nechte vdolečky okapat na ubrousku a poté je plňte švestkovými povidly a tvarohovou směsí.

Bavorské vdolečky jsou hotové! Podávejte je teplé nebo studené jako sladkou dezertní pochoutku, která jistě potěší celou rodinu.