Představte si křupavé, nadýchané věnečky, které se tají na jazyku, doprovázené lahodným šlehačkovým krémem. Tato neodolatelná kombinace je přesně to, co potřebujete pro sladkou radost. Pusťte se do přípravy těchto nádherných věnečků se šlehačkovým krémem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Věnečky se šlehačkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Pro těsto:
- 150 g hladké mouky
- 100 g másla
- 250 ml vody
- 4-5 vajec
- špetka soli
Pro krém:
- 500 ml šlehačky
- 100 g cukru
- vanilka (dle chuti)
- pražené a nasekané kešu oříšky (dle chuti)
K ozdobení:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: do hrníčku nalijte vodu. Přidejte měkké máslo a špetku soli. Směs přiveďte k varu.
2. Hrníček odstavte z ohně a vsypte do něj všechnu prosetou mouku. Důkladně promíchejte, dokud se těsto nespojí do hladké koule.
3. Vrátíme hrníček na mírný oheň a za stálého míchání ohříváme těsto 1-2 minuty. Těsto by mělo být hladké a jednotné, na dně hrnce by se měla vytvořit tenká vrstva těsta.
4. Přesuňte těsto do mixéru a nechte ho trochu vychladnout (aby se v něm vajíčka nepřipálila). Postupně přidejte vajíčka, jedno po druhém, a pořádně promíchejte po každém přidání. Těsto by mělo být měkké a pomalu stékat z lžičky (nemělo by být ani příliš tekuté, ani příliš husté).
5. Převeďte těsto do sáčku s tryskou ve tvaru “uzavřený květ”. Tvarujte na plech vyložený pečicím papírem, aby měly tvar prstenů.
6. Vložte plech do předehřáté trouby na 220 °C a pečte věnečky po dobu 15 minut. Poté snižte teplotu na 190 °C a pečte je dalších minimálně 20 minut. Během pečení neotvírejte troubu.
7. Nechte věnečky vychladnout.
8. Připravte krém: výrazně studenou šlehačku ušlehejte s cukrem a vanilkou, dokud nevzniknou tuhé špičky.
9. Přeneste šlehačku do sáčku s tryskou.
10. Každý věneček rozkrojte napůl (na délku). Na dolní polovinu naneste hrubou vrstvu krému – buď ve tvaru květin nebo prstence.
11. Na krém nasypte pražené a nasekané kešu oříšky, a poté přikryjte horní polovinou věnečku.
12. Věnečky posypte moučkovým cukrem.
Přejeme dobrou chuť!