Už nevíte co s rajčaty? Připravte si lahodnou rajčatovou marmeládu

Vítejte v kulinářském dobrodružství, které vám představí nekonvenční, ale neskutečně chutnou rajčatovou marmeládu. Tento recept je ideální pro všechny, kteří milují experimentování v kuchyni a chtějí proměnit obyčejná rajčata v lahodnou a všestranně použitelnou marmeládu. Kromě toho je to skvělý způsob, jak zužitkovat sezónní rajčata.

Zdroj: Blanka Kozáková

Recept na rajčatovou marmeládu:

Co budeme potřebovat:
  • 3 kg rajčat
  • 1 kg + 1 hrnek cukru krystal
  • 2 sáčky vanilkového cukru
  • 3 sáčky Gelfixu 2:1
  • 2 lžičky kyseliny citronové
  • 1/2 hrnku tuzemáku (rumu)

Jak budeme postupovat:

1) Rajčata nakrájíme na kousky a dáme vařit na mírném ohni po dobu jedné hodiny.

2) Po hodině rajčata rozmixujeme a propasírujeme.

3) Propasírovanou směs znovu vložíme do hrnce a vaříme pomalu další hodinu.

4) Do rajčatové směsi přidáme kyselinu citronovou.

5) Gelfixy smícháme se 6 lžícemi cukru a přidáme do rajčat. Vaříme jednu minutu (začít počítat, až směs začne bublat).

6) Přidáme vanilkový cukr, zbytek cukru krystal a rum. Vaříme dalších 5 minut (opět počítat, až směs začne bublat).

7) Odebíráme případnou pěnu a směs nalijeme do čistých a suchých skleniček.

8) Skleničky zavíčkujeme a na 5 minut je otočíme na víčko.