Domácí trdelníky – Upečte si kouzlo Vánočních trhů přímo v kuchyni!

Kdo by odolal vůni čerstvě upečených trdelníků, která se linula ze stánků na vánočních trzích? Nyní můžete tento oblíbený dezert připravit přímo ve své vlastní kuchyni! Tento recept je tak jednoduchý, že se na vás nelepí žádný stres. Tak co, připraveni přinést si kousek magie do svého domova?

Zdroj: Tomáš Ševčík

Recept domácí trdelníky:

Co budeme potřebovat:
  • 600g hladké mouky
  • 3 ks vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 80g změklého másla
  • 20g droždí
  • 250ml mléka

Jak budeme postupovat:

1) Ve větší míse smíchejte hladkou mouku, cukr, droždí a mírně osolené mléko.

2) Přidejte vejce a změklé máslo a zpracujte do hladkého těsta.

3) Nechte těsto kynout na teplém místě asi hodinu, nebo dokud nezdvojnásobí svůj objem.

4) Po vykynutí těsto rozdělte na 7-8 větších kusů.

5) Každý kus těsta vyválejte do dlouhého pramene a omotejte kolem dřevěného hmoždíře nebo speciální formy pro trdelník.

6) Pečte v předehřáté troubě na 230°C po dobu 10-12 minut, nebo dokud trdelníky nezískají zlatavou barvu.

Poznámka: Podávejte teplé, posypané cukrem, skořicí, nebo podle chuti i s nutellou.

Vyzkoušejte také – Krémový zákusek k odpolednímu kafíčku