Dnes vám přinášíme recept na extra tuhý banánový krém BEZ CUKRU na plnění a zdobení dortů. Jeho příprava je velmi snadná a rychlá a je ideální k plnění dortu, zmrzliny, mřížkového dortu, na zdobení cupcakes, na jednotlivé dezerty a na zdobení košíčků.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Extra tuhý banánový krém BEZ CUKRU na plnění a zdobení dortů
Co budeme potřebovat:
- 5 banánů – (500 g)
- 4 plátky čerstvého másla – na vaření
- 1/2 citronu – (30 ml)
- 300 ml mléka – (teplého nebo studeného)
- 50 g kukuřičného škrobu – (lze nahradit 100 g mouky)
- 3 žloutky
- 1 lžička vanilkové esence
- 500 ml velmi studené smetany – (mléčné nebo rostlinné)
Jak budeme postupovat:
1. Oloupejte a nakrájejte banány na kolečka.

2. Do hrnce jsi dejte máslo, nechte ho rozpustit na mírném ohni a poté přidejte nakrájené banány, přilijte citronovou šťávu – rozmixujte je ručním mixérem na pyré a povařte.


3. Po uvaření je odstavte z ohně a přilijte teplé nebo studené mléko – rozmixujte, pak přisypejte kukuřičný škrob, přidejte rozklepnuté žloutky a dolijte zbytek mléka – dobře promíchejte a rozmixujte.


4. Hrnec opět postavte na oheň a přilijte vanilkovou esenci – vařte do zhoustnutí.

5. Uvařený ztuhlý krém přelijte do mísy, pak ho přikryjte potravinovou fólií a uložte na 2 hodiny do lednice.

6. Po 2 hodinách krém vyndejte z lednice a vyšlehejte ho mixérem.

7. Studenou smetanu nalijte do mísy – šlehejte ji 3 minuty a pak postupně do ní přidávejte banánový krém – dobře vyšlehejte do tuhé konzistence.


8. Následně naneste krém do zdobicího sáčku a ve tvaru spirály jím naplňte sklenky, různé cupcakes, dortíky, oplátky….




9. Podávejte ho hlavně s láskou a úsměvem na tváří.

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!