Připravte se na lahodnou hostinu s naším receptem na pečenou vepřovou krkovici v houbové omáčce. Tento bohatý pokrm je plný intenzivních chutí a výrazných kombinací. Šťavnatá a pečená vepřová krkovice se spojuje s bohatou houbovou omáčkou, která dodává jídlu příjemnou hloubku chuti. Každé sousto vás pohladí lahodnými a sýtými chutěmi. Připravte si tento vynikající pokrm a dopřejte si skvělý gastronomický zážitek.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečená vepřová krkovice v houbové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 750 g vepřová krkovice
- 5 g černý pepř
- 5 g soli
- 50 g másla
- 200 g hub
- 40 g mouky
- 250 ml vody
- 1 kostka bujónu
- 5 g zeleninové koření
- 5 g hořká červená drcená paprika
Na zdobení:
- zakysaná smetana
- cherry rajčátky
- čerstvá petrželka
Jak budeme postupovat:
1. Vepřové krkovice okořeňte černým pepřem, solí a položte ji na pánev s rozehřátým máslem.
2. Pečte je 10 minut z obou stran a po upečení je přendejte na talíř.
3. Mezitím nakrájejte houby na půlměsíčky a vložte je do stejné pánve. Osmažte je dozlatova a poté přisypejte mouku – pokračujte ve vaření na mírném ohni.
4. Do misky si nalijte vodu a přidejte kostku bujónu – míchejte, dokud se bujón nerozpustí.
5. Potom ho vylijte do pánve k houbám, dochuťte zeleninovým kořením a hořkou drcenou červenou paprikou.
6. Následně do omáčky položte upečené vepřové krkovice a společně vařte na mírném ohni 2 minuty.
7. Pak je položte na talíř, přelijte je omáčkou, ozdobte je zakysanou smetou, cherry rajčátky a čerstvou petrželkou.
8. Podávejte je s láskou a grácií.
9. Dobrou chuť přejeme!