Přinášíme vám recept na lahodnou vepřovou panenku, která je obalená ve slanině a podávaná v jemné omáčce. Toto luxusní jídlo je dokonalou volbou pro speciální příležitosti, ale je dostatečně jednoduché na to, aby se stalo vaší novou oblíbenou večeří. Díky našemu kroku po kroku návodu budete moci připravit tento gurmánský pokrm přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka obalená ve slaninové pokrývce podávaná v jemné omáčce
Co budeme potřebovat:
- 2 vepřové panenky
- 9 plátky slaniny
- 1 lžička soli
- 1 lžička směsi paprik
- 0,5 lžičky koriandru
- snítka čerstvého tymiánu
Ostatní:
- 50 ml oleje – na smažení
- 20 g másla – na smažení
Omáčka:
- 100 ml sójová omáčka
- 1 lžíce medu
- 0,5 lžičky mletý černý pepř
- 1 lžíce citronová šťáva
- 1 lžička omáčka z granátového jablka
- 1 lžíce sezamové semínka
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si vepřové panenky a očistěte je od blanek. Rozdělte je na několik částí a propíchněte je speciální kuchyňskou paličkou.
2. Do misky si dejte sůl, černý pepř, koriandr a rozemelte je.
3. Rozemletým kořením posypejte kousky panenky z obou stran a nechejte marinovat 10 minut.
4. Následně si připravte plátky slaniny, posypejte čerstvým tymiánem a položte na ně okořeněné kousky panenky. Obalte je do slaniny a rolujte do závitku.
5. Rozpalte pánev s olejem a máslem, položte do ní slaninové závitky vedle sebe a osmažte je z každé strany dozlatova. Po upečení je položte na talíř a osušte ubrouskem.
6. Do jiné pánve nalijte sójovou omáčku, přidejte med, přisypte černý pepř, přilijte citronovou šťávu – promíchejte. Poté přilijte omáčku z granátového jablka, přisypejte sezamová semínka – během vaření míchejte a omáčka je hotová!
7. Podávejte je s láskou a grácií.
Přátelé přejeme dobrou chuť!