Milujeme nepečené dezerty, zejména díky jejich rychlé a snadné přípravě. Pokud čekáte návštěvu a nevíte, čím ji pohostit, doporučujeme tento úžasný ananasový pudinkový dezert se sušenkami a šlehačkou. Nic lepšího jste ještě nejedli! Ochutnejte ho!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Úchvatný ananasový pudinkový dezert se sušenkami a šlehačkou:
Co budeme potřebovat:
- 235 ml smetany ke šlehání
- 12 sušenek (nebo tolik, kolik se jich vejde do formy)
- 100 ml mléka
- 6-8 plátků ananasu z konzervy (+ na ozdobu)
- 30 g pudinkového prášku s vanilkovou příchutí
- 50 g cukru
- opražené pistácie – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1) Každou sušenku namočte na několik sekund do mléka. Poté je ve dvou vrstvách vložte do hluboké obdélníkové formy.
2) Povrch sušenek posypeme jemně nasekanými pistáciemi.
3) Do mísy mixéru vložte kolečka ananasu s trochou kompotu z plechovky a práškovou smetanou. Rozmixujte do hladka. Nalijte do hrnce s těžkým dnem nebo na pánev.
4) Přidejte cukr. Za stálého míchání vařte pudink do zhoustnutí.
5) Pudink přeneste do formy. Rovnoměrně ji rozetřete po povrchu sušenek.
6) Nechte vychladnout na pokojovou teplotu a poté dejte na 30 minut do chladničky.
7) Smetanu ke šlehání (studenou, právě vytaženou z lednice) šlehejte mixérem, dokud se neobjeví tuhé špičky.
8) Šlehačku rovnoměrně rozetřete po povrchu ananasového pudinku.
9) Dezert ozdobte kousky ananasu z konzervy a nasekanými pistáciemi.
10) Porcujte ananasový pudink.
11) Podávejte s velkým potěšením!
Přejeme vám i vašim blízkým dobrou chuť!