Andělsky nadýchaný perník s čokoládovou polevou je velmi chutný a oblíbený dezert. Přináší sladkou a kořeněnou chuť perníku spolu s krémovou čokoládovou polevou, což je skvělá kombinace. Jeho příprava je velice jednoduchá a rychlá.
Recept na andělský nadýchaný perník s čokoládovou polevou:
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 2 hrnky mléka
- 1 hrnek oleje
- 1,5 hrnku cukru
- 1 čokoládový pudink
- 2 vejce
- 1 prášek do perníku
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 3 lžíce kvalitního kakaa
Poleva:
- 2 hořké čokolády
- moučkový cukr
- máslo
- mléko
Jak budeme postupovat:
1) Do jedné mísy smíchám všechny sypké suroviny a do druhé mísy dám tekuté suroviny, které rozšlehám a poté vmíchám do sypkých surovin.
2) Na plech položím pečící papír ( ja neměla papir, tak jsem vymazala plech máslem a vysypala hrubou moukou, vyliju těsto a peču 30-40 minut ve středně (180°C) vyhřáté troubě.
3) Po upečení a vychladnutí potřu čokoládovou polevou, kterou jsem si rozpustila na vodni s lázni s máslem a mlékem, poté jsem přidala trošku moučkového cukru.
Přejeme Vám dobrou chuť!