Andělský nadýchaný perník s čokoládovou polevou

Andělsky nadýchaný perník s čokoládovou polevou je velmi chutný a oblíbený dezert. Přináší sladkou a kořeněnou chuť perníku spolu s krémovou čokoládovou polevou, což je skvělá kombinace. Jeho příprava je velice jednoduchá a rychlá.

andělský nadýchaný perník s čokoládovou polevou
Zdroj: Lucie Portychová

Recept na andělský nadýchaný perník s čokoládovou polevou:

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 2 hrnky mléka
  • 1 hrnek oleje
  • 1,5 hrnku cukru
  • 1 čokoládový pudink
  • 2 vejce
  • 1 prášek do perníku
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce kvalitního kakaa

Poleva:

  • 2 hořké čokolády
  • moučkový cukr
  • máslo
  • mléko

Jak budeme postupovat:

1) Do jedné mísy smíchám všechny sypké suroviny a do druhé mísy dám tekuté suroviny, které rozšlehám a poté vmíchám do sypkých surovin.

2) Na plech položím pečící papír ( ja neměla papir, tak jsem vymazala plech máslem a vysypala hrubou moukou, vyliju těsto a peču 30-40 minut ve středně (180°C) vyhřáté troubě.

3) Po upečení a vychladnutí potřu čokoládovou polevou, kterou jsem si rozpustila na vodni s lázni s máslem a mlékem, poté jsem přidala trošku moučkového cukru.

Přejeme Vám dobrou chuť!