Domů Recepty Vyzkoušejte tento recept na velikonoční nádivku

Vyzkoušejte tento recept na velikonoční nádivku

Tento dnešní recept je na výrobu velikonoční nádivky, kterou lze podávat jako samostatné jídlo nebo jako přílohu k hlavnímu jídlu. Zde je podrobný postup jak na ní.

Zdroj: Jana Jančíková

Co budeme potřebovat:

  • 10 rohlíků
  • 10 vajec
  • 200 g uzené krkovice
  • sůl
  • pepř
  • česnek
  • muškátový oříšek
  • sekaná petrželka
  • medvědí česnek
  • jarní cibulka
  • máslo na vymazání pekáčku
  • strouhanka na posypání pekáčku

Jak budeme postupovat:

1) Rozkrájejte 10 rohlíků na menší kousky a vložte je do mísy.

2) V míse rozšlehejte 10 vajec, přidejte sůl, pepř, čerstvě nasekaný česnek, nastrouhaný muškátový oříšek, sekanou petrželku, drobně nasekaný medvědí česnek a jarní cibulku.

3) Nakrájejte 200 g uzené krkovice na menší kostičky a přidejte je do mísy se směsí z vajec.

4) Směs rohlíků zalijte trochou vývaru z uzeného masa (přibližně 1/4 šálku), aby rohlíky trochu nasákly.

5) Přidejte žloutky, maso, koření a bylinky do misky s rohlíky a vajíčky a vše důkladně promíchejte.

6) Ve druhé míse ušlehejte bílky z vajec do tuha.

7) Opatrně vmíchejte sníh z bílků do směsi z rohlíků a vajíček.

8) Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.

9) Vymažte pekáč máslem a posypte ho strouhankou.

10) Přeneste směs z mísy do vymazaného pekáčku.

11) Poklaďte plátky másla na nádivku, aby se nepřipálila během pečení.

12) Pečte nádivku v předehřáté troubě po dobu asi 45-60 minut, dokud není pečená zlatavá barva.

13) Hotovou nádivku vyndejte z trouby a nechte ji vychladnout asi 5 minut.

Přejeme Vám dobrou chuť!