Recept na domácí rohlíky, které jsou lepší než z pekárny – doporučujeme

Také milujete domácí pečivo? V dnešním článku si ukážeme recept na domácí rohlíky, které jsou lepší než z pekárny. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

phkfgxjwimc
Zdroj: Moja mala kuhinja

Recept na domácí rohlíky, které jsou lepší než z pekárny:

Co budeme potřebovat:

  • 750 g pšeničné mouky
  • 15 g cukru
  • 525 ml teplého mléka
  • 10 g sušeného droždí nebo 30 g čerstvého droždí
  • 10 g soli
  • nátěrový olej

Jak budeme postupovat:

1) Do velké mísy dejte mouku a vmíchejte ostatní suroviny (kromě oleje). Rychle promíchejte, aby se ingredience spojily a vzniklo hladké těsto.

2) Přikryjeme utěrkou a necháme 15 minut působit. Po uplynutí doby těsto znovu promíchejte. Hněťte ho alespoň 5 minut (čím déle hnětete, tím měkčí budou housky).

3) Přikryjeme utěrkou a necháme půl hodiny kynout. Když vykyne, vyndejte ho z mísy a rozdělte na 14 stejných dílů. Vytvarujte kuličky (jak je znázorněno na videu). Zakryjte je plastovou fólií a nechte těsto dalších 15 minut odpočívat.

Snímek obrazovky 2022 02 03 v 15.04.15
Zdroj: Moja mala kuhinja

4) Kuličky roztáhněte na obdélníky a zabalte je do ruliček (jak je znázorněno na videu). Když jsou všechny rohlíky hotové, potřete je olejem a vložte do pekáče předem vyloženého pečicím papírem. Necháme je opět 30 minut odpočinout a poté je upečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů.

Snímek obrazovky 2022 02 03 v 15.04.00
Zdroj: Moja mala kuhinja

VIDEO NÁVOD NA DOMÁCÍ ROHLÍKY: