Říká se, že dobré jídlo utužuje vztahy. Tak proč si nenaplánovat odpolední posezení s přátelé nebo rodinou a nepřipravit něco opravdu výjimečného? Tato vepřová panenka zabalená v zelí připravená na pánvi je tím pravým. Jedná se o rychlý a jednoduchý recept, který si zamiluje každý.
Vepřová panenka zabalená v zelí připravená na pánvi:
Co budeme potřebovat:
- vepřová panenka – 500 g
- slanina – 300 g
- čedar – 200 g
- sůl
- černý pepř
- zelí – 500 g
- vejce – 2 ks
- mouka – 70 g
- olej – 25 ml
Jak budeme postupovat:
1) Zelí si nastrouháme a smícháme s rozšlehaným vejcem, mouku a vše promícháme.
2) Připravíme si hromádky, na které později umístíme nakrájené plátky vepřové panenky, kterou jsme si naklepali pomocí paličky.
3) Do každého plátku vložíme plátek čedaru a slaniny.
4) Na vrch umístíme opět hromádku zelí. Takto připravené osmažíme z obou stran na pánvi do zlatova. Podáváme s oblíbenou přílohou. Přejeme Vám dobrou chuť.
VIDEO NÁVOD – Vepřová panenka
Doporučujeme – Krok za krokem Vám přinášíme skvělý recept na hnízda z mletého masa