Domů Recepty Oříškový dort s čokoládou – jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná

Oříškový dort s čokoládou – jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná

ZDROJretete-usoare.eu

Recept na oříškový dort s čokoládou, který chutná senzačně! Je tak jemná a vzdušná, že se rozplývá v ústech. Má jemnou chuť čokoládového krému v kombinaci s chutí a strukturou jader vlašských ořechů. Stojí to za vyzkoušení!

Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  •  400 g jader vlašských ořechů
  •  150 g rozinek
  •  10 vaječných bílků
  •  1 špetka soli
  •  10 g vanilkového cukru
  •  300 g moučkového cukru
  •  60 g kukuřičného škrobu

Na krém:

  •  10 žloutků
  •  90 g praženého cukru
  •  10 g vanilkového cukru
  •  150 ml mléka
  •  120 g čokolády
  •  190 g másla

Pro dekoraci:

  •  nasekaná jádra vlašských ořechů

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: Ořechová jádra osušte na rozpálené pánvi, pak je přendejte na plech a nechte mírně vychladnout. Poté ji nakrájejte nadrobno nožem.

Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu

2. Rozinky vložte do nádoby a zalijte je vlažnou vodou. Nechte je namočené.

Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu

3. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky přikryjte potravinovou fólií a dejte je do chladničky.

Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu

4. Do bílků přidejte špetku soli a vanilkový cukr a šlehejte mixérem na střední rychlost a postupně přidávejte moučkový cukr. Měli byste získat bělavou a pevnou hmotu, která bude mít tvar bochníku.

Nepřehlédněte:
Připravte si tento dezert v podobě zmrzliny - Bez jediného zrnka cukru!
Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu

5. Z rozinek slijte vodu a přidejte je k nasekaným ořechovým jádrům. Poté přidejte kukuřičný škrob a dobře promíchejte.

Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu

6. Směs postupně vmíchejte do ušlehaných bílků a jemně promíchejte stěrkou.

Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu

7. Do směsi namočte cukrářský kroužek a na pečicím papíru vyznačte tři kolečka. Tím se vám podaří vytvarovat dokonale kulaté těsto o velikosti prstenu. Po jejich označení rozdělte těsto na tři stejné díly a naplňte je vrstvou směsi, kterou rovnoměrně rozetřete, aniž byste porušili okraj.

Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu
Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu
Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu

Průměr našeho kruhu na pečivo je 20 cm.

8. Vložte plech do trouby a pečte těsto 35-40 minut při 175 °C.

Tip: Jakmile je vyndáte z trouby, odstraňte pečicí papír, dokud jsou ještě teplé, protože později to bude obtížnější. Můžete je také vystřihnout ve tvaru kroužku tak, aby byly co nejrovnější.

9. Připravte krém: Do malého hrnce přidejte žloutky, opražený cukr a vanilkový cukr. Jemně je vyšlehejte metličkou, pak přilijte mléko a promíchejte. Hrnec postavte na oheň a smetanu za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud nezhoustne.

Nepřehlédněte:
Lahodný koláč s jablky a mascarpone - budete se k němu vracet znovu a znovu
Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu

10. Odstavte hrnec z ohně a přidejte čokoládu nalámanou na kousky. Míchejte, dokud se nerozpustí a nezchladí se smetanou. Přendejte je do mísy, přikryjte potravinovou fólií a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu

11. Přidejte změklé máslo do mísy a vyšlehejte ho mixérem do krémové konzistence. Poté si vezměte lžíci čokoládového krému a přimíchejte ho k němu pomocí mixéru, pak dobře promíchejte stěrkou.

Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu

12. Sestavte dort: Na servírovací talíř položte vrchní díl dortu, potřete ho krémem a pokračujte ve vrstvení dortů střídavě s vrchním dílem a krémem, dokud je nedokončíte. Nakonec potřete boky dortu krémem a dort ozdobte jemně nasekanými ořechovými jádry. Dejte ji na 1-2 hodiny do lednice.

Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu

13. Vyjměte koláč z lednice, naporcujte ho a s chutí podávejte!

Nejchutnější koláč bez mouky - jeho příprava je velmi jednoduchá a snadná! Bude to zaručený úspěch!
Zdroj: retete-usoare.eu