Domů Recepty Boží kokosový závin se smetanou a kakaem – Ideální k odpolední kávě!

Boží kokosový závin se smetanou a kakaem – Ideální k odpolední kávě!

ZDROJPrima kuchařka

Dnešní recept na Boží kokosový závin se smetanou a kakaem, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Jany Podolákové Burkartové, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní ale už zpět k dnešnímu receptu. Tento závin je skvělým tipem na víkendovou snídani do postele, kterou jistě uděláte radost celé vaší rodině. Už se vám sbíhají sliny? Pojďme si tedy společně přichystat tento výborný smetanový závin s kokosem!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Recept na smetanový závin s kokosem
Zdroj: Prima kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tento jablečný koláč!


Výborný recept na kokosový závin:

Co budeme potřebovat:

těsto:

  • 250 ml mléka
  • 100 g cukru
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 žloutky
  • 1 lžička soli
  • 500 g hladké mouky
  • 1 kostka droždí
Nepřehlédněte:
Chutný čokoládový dezert se smetanovým krémem!

náplň:

  • 250 ml smetany
  • sáček kokosu
  • lžička kakaa
  • cukr (od oka)

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si z droždí, vlažného mléka a lžíce cukru necháme vzejít kvásek. Přidáme zbytek ingrediencí na určených na těsto. Vypracujeme si hezké těsto, které poté necháme 40 kynout.

2) Mezitím si připravíme náplň. Smetanu si zahřejeme a přidáme kokos, lžičku kakaa a cukr. Důkladně promícháme a necháme chvilku odpočinout.

3) Jakmile nám těsto nakyne, tak jej rozválíme a rozdělíme na 3 části, které potřeme naší náplní a zavineme do závinu.

4) Necháme takto 15 minut odpočinout. Poté umístíme do trouby a pečeme při 170 stupních dozlatova. Po dopečení pomažeme rozpuštěným máslem a posypeme cukrem.