Dušené telecí maso s hráškem a s mrkví podle italského receptu

Telecí maso má jemnou konzistenci a chuť, je lehce stravitelné a skvěle se kombinuje se zeleninou. Dnes si proto připravíme dušené telecí maso s hráškem a s mrkví podle italského receptu!

Dušené telecí maso s hráškem a s mrkví, Italský pokrm
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Dušené telecí maso s hráškem a s mrkví

Co budeme potřebovat:
  • 800 g telecí kýty
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 ks menšího celeru
  • 2 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 dl suchého bílého vína
  • 3 dl hovězího vývaru
  • 500 g zeleného hrášku
  • sůl
  • mletý černý pepř

Jak budeme postupovat:

1. Celer, cibuli a jednu mrkev nakrájejte najemno. Druhou mrkev nakrájejte na větší kostky/kolečka. Maso také nakrájejte na větší kousky, poprašte a obalte v mouce.

2. Do rozpáleného oleje ve velké pánvi přidejte nadrobno nakrájenou zeleninu. Přidejte pomoučené maso. Když se maso obalí, přidejte bílé víno a nechte ho odpařit. Přidejte větší kousky mrkve a zalijte vývarem. Osolte, opepřete, přiklopte a vařte asi 40 minut (dokud maso nezměkne).

3. Nakonec přidejte hrášek a vařte dalších 5 minut. Pokud se nám zdá, že nemáme dostatek šťávy. Přidejte trochu horké vody.

4. Podávejte s dušenou rýží, ozdobenou nasekanou petrželkou.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na dušené telecí maso s hráškem a s mrkví zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Vyzkoušejte také lahodné smetanové těstoviny se šunkou a zeleným hráškem.