Křupavé obláčkové trubičky plněné lehkou sněhovou náplní. Když ochutnáte jedno, hned chcete další. Se šálkem skvělé kávy a si budete připadat jako na obláčku.
Co budeme potřebovat:
- 1 balíček listového těsta
- 5 ks bílků
- 400 g moučkového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
- 1 vejce na potření
- moučkový cukr na posypání
Ostatní suroviny a pomůcky:
- olej na potíraní
- hladká mouka na vysýpaní pracovní desky
- kovové trubky(trubičky)
- radielko
- plech na pečení
Jak budeme postupovat:
- Listové těsto rozválejte na pomoučené desce na tloušťku asi 2 mm. Pak těsto nakrájejte na šířku asi 2,5 cm. Náš tip: Pokud chcete ušetřit čas, použijte již rozválené listové těsto.
- Troubu předehřejte na 160 °C, kovové trubičky a plech potřete olejem.
- Na kovovou trubičku namotejte proužek listového těsta a položte ho na plech. Takto pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto. Připravené trubičky potřete rozšlehaným vejcem a vložte do předehřáté trouby na 15 minut. Z upečeného listového těsta vyjměte kovové trubičky.
- Bílky vložte do mísy a postavte je nad horkou vodní lázeň. Přidejte cukr, citronovou šťávu a promíchejte. Poté šlehejte nad ohněm mixérem, dokud není sníh tuhý. 5. Horkou náplň vložte do cukrářského sáčku a naplňte trubičky. Nakonec posypeme moučkovým cukrem. Náš tip: Zkuste do sněhu přidat nastrouhanou citronovou kůru nebo několik jemně nasekaných lístků čerstvé máty. Vaše chamrolles tak získají nový rozměr.