Domů Recepty Výborný dort s povidly – jeho chuť si zamilujete

Výborný dort s povidly – jeho chuť si zamilujete

ZDROJprostyprzepisna.pl

Výborný dort s povidly – jeho chuť si zamilujete – vypadá velmi působivě a navzdory zdání nezabere mnoho času. Dělám ho vždy, když potřebuji něco navíc – funguje v každé situaci.

mrakodrap
Zdroj: prostyprzepisna.pl

Co budeme potřebovat:

  • 1 balení tmavých sušenek
  • 1 balíček světlých sušenek

KRÉM:

  • 1l mléka
  • 1 vejce
  • 3 vrchovaté polévkové lžíce bramborové mouky
  • 2 vrchovaté polévkové lžíce pšeničné mouky
  • 1/4 šálku cukru
  • 200 g másla
  • citronová šťáva (cca 0,5 sklenice – dle vlastního uvážení)
+ rybízová/švestková/třešňová povidla
1 plechovka máslového karamelu (cca 460 g)
1 balíček perníčků v čokoládě

Jak budeme postupovat:

1) Příprava pudinku: V hrnku mléka rozmíchejte vejce a mouku. Zbytek mléka svařte a pak do něj tenkým proudem přilévejte moučnou směs a míchejte, dokud nevznikne hladký, hustý a stejnorodý pudink.

2)  Máslo a cukr důkladně utřete do pěny. Pak po lžících přidávejte vychladlý pudink a míchejte, dokud nevznikne hladký krém. Nakonec přidejte citronovou šťávu a znovu krátce promíchejte.

3) 1/3 pudinkové směsi dejte stranou. Do zbylé směsi přidejte plechovku karamelu a krátce promíchejte.

4) Poté přidejte drcené ořechy a směs promíchejte lžící.

Nepřehlédněte:
Hrnečkový recept na fantastické rohlíčky plněné jablky

5) Na dno dortové formy položte tmavé sušenky. Pokryjte vrstvou strouhaných (nebo rozdrobených) perníků a poté potřete tenkou vrstvou džemu.

6) Poté rozetřeme tenkou vrstvu džemu

7) Džem pokryjeme vrstvou strouhaného (nebo drceného perníku) a poté rozetřeme světlou pudinkovou směs.

8) Položíme další vrstvu sušenek, mírně je přitiskneme a rozetřeme džem.

9) Na vrchní část koláče rozetřeme zbytek marmeládové směsi – povrch zarovnáme.

mrakodrap
Zdroj: prostyprzepisna.pl

10) koláč necháme alespoň několik hodin chladit v lednici. Před podáváním ozdobte povrch rozdrcenými perníčky.

VIDEO NÁVOD ZDE:

Přejeme Vám dobrou chuť.