Není nad jednoduché hrnkové koláče, které máte připravené za pár minut. Bublanina je velmi oblíbená. Můžete ji péct nejen v létě s čerstvým ovocem, ale i v zimě s ovocem mraženým nebo kompotovaným. Já miluji bublaniny s ovocem a samozřejmě obměňuji i těsto. Toto kakaové těsto se hodí hlavně s malinami a třešněmi. Těsto je po upečení krásně jemné a nadýchané a hlavní je to, že ovoce vám zůstane navrchu. Pojďme na to – kakaová bublanina s ovocem!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Hrníčková kakaová bublanina s ovocem
Co budeme potřebovat:
- 3 ks vejce
- 1 šálek moučkový cukr
- 2 šálky polohrubá mouka
- 1/2 balíčku prášek do pečiva
- 2 PL kakao
- 1,5 dl olej
- 2 dl mléko
- podle chuti maliny, borůvky, ostružiny…
Jak budeme postupovat:
- K přípravě použijte hrnek o objemu 250 ml.
- Vejce a moučkový cukr dejte do mísy a šlehejte do pěny. Přidejte mléko a olej. Vše lehce promíchejte.
- Připravte si druhou mísu a smíchejte v ní mouku, prášek do pečiva a kakaový prášek. Poté tuto směs vmíchejte do těsta.
- Plech vyložte pečicím papírem a nalijte na něj připravené těsto.
- Na těsto položte maliny, ostružiny a borůvky.
- Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 20 až 25 minut.
- Před podáváním posypte moučkovým cukrem.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept na kakaovou bublaninu s ovocem i Vašim přátelům! Doporučujeme: Dědečkův oblíbený „BLESK“: Mandarinkový hrníčkový dort s třešněmi, který zbožňujeme!