Domů Recepty Jednoduchý recept na skvělého velikonočního beránka z tvarohového těsta

Jednoduchý recept na skvělého velikonočního beránka z tvarohového těsta

ZDROJPrima kuchařka

Dnešní recept na velikonočního beránka z tvarohového těsta, jsme si vypůjčili v naší facebookové skupině Prima kuchařka od naší čtenářky Romany Važanské, tímto jí děkujeme. V této skupině se s námi můžete také podělit o váš oblíbený recept. Stačí přidat hezkou fotku i s ingrediencemi a postupem. My tento recept zařadíme do našeho receptového magazínu. Také se můžete s námi a dalšími čtenáři této skupiny podělit o to, co máte dnes k obědu nebo jaké pohoštění chystáte na narozeninovou oslavu.

Nyní už ale zpět k dnešnímu receptu. Jakmile ochutnáte tohoto domácího beránka z tvarohového těsta, nebudete už nikdy chtít toho kupovaného. Oslovil vás tento recept? Pojďme si tedy společně přichystat tohoto velikonočního beránka z tvarohového těsta.

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Zdroj: Prima Kuchařka

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto sýrové koule!


Výborný recept na velikonočního beránka:

Co budeme potřebovat:

  • 4 žloutky
  • 4 bílky
  • 200 g cukru
  • 1 změklé máslo
  • 1 kostka tvarohu (tučný)
  • 200 g polohrubé mouky
  • 1 kypřící prášek
  • kůra z 1 citronu

Jak postupovat:

1) Začneme tím, že si do šlehací mísy dáme 4 žloutky a cukr, šleháme do pěny, za stálého šlehání přidáme po částech změklé máslo, pak tvaroh, mouku smíchanou s kypřícím práškem a citronovou kůrou. Nakonec vmícháme sníh z bílků. Všechny suroviny přidáváme postupně a po částech, aby se vše dobře vyšlehalo.

Nepřehlédněte:
Ta nejjednodušší tvarohová buchta se smetanou - Během několika minut máte hotovo!

2) Silikonovou formu nemusíme vymazávat. Pokud máme formu keramickou nebo kameninovou, musíme ji řádně vymazat tukem a vysypat moukou.

3) Do formy nalijeme těsto a pěkně ho stěrkou urovnáme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 190 st. Po chvilce snížíme teplotu na 180 a pečeme asi 45-50 minut podle typu trouby. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto nelepí. Poté stačí už jen nechat vychladnout a máme hotovo!

Zdroj: Prima Kuchařka