Rychlé a krásné aromatické zapékané brambory s houbami a sýrem

Brambory s houbami jsou vynikající, zejména společně na jednom talíři. Je to chutné jídlo, které vám rozzáří den. Na tyto zapékané brambory s houbami a sýrem potřebujete jen pár ingrediencí, ale základem jsou dobré brambory a houby. Ke koupeným houbám můžete bez váhání přidat i hrst čerstvých lesních hub, pokrm bude ještě lepší a voňavější.

rychlé a krásné aromatické zapékané brambory s houbami a sýrem
Zdroj: marieclaire.fr
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

Zapékané brambory s houbami a sýrem

Co budeme potřebovat:

  • 2 hrsti kupované nebo sušené houby
  • 2 PL olej
  • 6 ks střední brambory
  • 3 ks vejce
  • 3 ks česnek
  • 1 kelímek smetana ke šlehání
  • 100 g strouhaný eidam
  • 1 větvička rozmarýn
  • podle chuti sůl, mletý černý pepř, kmín


Jak budeme postupovat:

  • Houby (sušené) namočte do studené vody a nechte je asi 15 minut stát.
  • Mezitím očistěte brambory, nakrájejte je na čtvrtky (měsíčky) a uvařte je v osolené vodě.
  • Když jsou brambory poloměkké, slijte je a přendejte do pekáče vymazaného olejem.
  • Houby slijte a vymačkejte z nich přebytečnou vodu. Dejte je na pánev s trochou oleje a smažte je s trochou kmínu a pepře, dokud nepustí šťávu.
  • Na brambory navrstvěte podušené houby a troubu předehřejte na 190 °C.
  • Mezitím vyšlehejte vejce se smetanou a vymačkaným česnekem. Směs lehce osolte a opepřete.
  • K bramborám přidejte rozmarýn, zalijte je vaječnou směsí, posypte strouhaným sýrem a zapečte v předehřáté troubě (asi 35 minut).
  • Podávejte s nakládanou okurkou nebo kysaným zelím.

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento recept na zapékané brambory s houbami a sýrem i Vašim přátelům! Mohlo by se Vám líbit: Pravé selské zapékané brambory se zeleninou na způsob lasagní bez masa: Z jedné mísy se nají celá rodina!