Pokud si chcete dopřát lahodný dezert, vyzkoušejte dnešní recept na čokoládový dort. Je to jednoduchý recept z běžně dostupných surovin a výsledkem je krásný pěnový krémový dezert, který potěší vaše chuťové buňky. Můžete ji ochutit čokoládou nebo ovocem.
Recept na čokoládový dort se šlehačkou:
Co budeme potřebovat:
- 1 vejce
- 250 g cukru
- 200 g měkkého másla/margarínu
- 5,5 dcl mléka
- 6-8 lžic kakaa
- 250 g hladké mouky + 3 PL hladké mouky
- 1 balení (12 g) prášku do pečiva
- 3 žloutky
- 150 g moučkového cukru
- 2-3 lžíce rumu
- 3 dcl šlehačkové smetany
- 1-2 ztužovače (balení po 10 g)
Jak budeme postupovat:
- Smíchejte těsto se všemi přísadami: smíchejte mouku s práškem do pečiva, kakaem, přidejte celá vejce, mléko, cukr, máslo a dobře promíchejte.
- Plech vyložte pečicím papírem (cca 23 x 38 cm) a těsto pečte 20 až 25 minut při 180 °C.
- Upečené těsto vyjměte z plechu na pomoučněnou plochu a po vychladnutí rozkrojte na polovinu.
- Mouku rozmíchejte v troše mléka.
- Zbylé mléko zahřejte a pomalu přilévejte do moučné směsi, pak vařte na mírném ohni, dokud směs zcela nezhoustne.
- Odstavte z ohně a nechte zcela vychladnout.
- Rozpuštěné máslo smíchejte s cukrem, kakaem, rumem a žloutky.
- Směs mouky smíchejte s kakaovou směsí a dobře promíchejte.
- Spodní část těsta potřete dvěma třetinami krému a druhou část položte nahoru.
- Zbytek krému rozetřete nahoru.
- Nakonec posypeme strouhanou čokoládou a dáme vychladit do lednice, dokud neztuhne.
Přejeme vám dobrou chuť!
Sdílejte tento recept, vaši přátelé si ho zamilují!