Domů Recepty Křupavé slaninovo-sýrové krokety, kterým vaše návštěva neodolá!

Křupavé slaninovo-sýrové krokety, kterým vaše návštěva neodolá!

ZDROJlevoni.it

Někdy se opravdu vyplatí vybočit z řady a zkusit udělat něco zcela netradičního. Pokud například milujete koblihy a nejrůznější sladké smažené pochoutky, určitě byste je měli zkusit připravit i na slaný způsob. Ani nevíte, jak chutné jsou tyhle slaninovo-sýrové krokety! Snadno se připravují a můžete je použít i jako přílohu. Tedy pokud se chcete v kuchyni opravdu blýsknout. Nechte se inspirovat!

křupavé slaninovo-sýrové krokety, kterým vaše návštěva neodolá!
Zdroj: levoni.it
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Křupavé slaninovo-sýrové krokety

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg brambory
  • 150 ml plnotučné mléko
  • 2 PL máslo
  • 150 g uzený „oštiepok“ (nebo jiný sýr)
  • 150 oravská slanina
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1 hrst petržel
  • trochu sůl, mletý černý pepř

na obalování:

  • 150 g hladká mouka
  • 3 ks vejce
  • 300 g strouhanka
  • 600 ml rostlinný olej na potírání


Jak budeme postupovat:

  • Brambory očistěte, nakrájejte na kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka. Scedíme, přidáme mléko, máslo, trochu soli a rozmačkáme na hustou kaši s malými kousky brambor (ne na úplně hladké pyré).
  • Kaši přelijte do větší mísy a nechte ji zcela vychladnout.
  • Slaninu nakrájejte na malé kostičky a opečte na pánvi.
  • Když začne slanina křupat, přidejte nakrájenou jarní cibulku a nechte ji 2 až 3 minuty smažit. Vyjměte je a nechte vychladnout.
  • Oštiepok (nebo sýr) nastrouhejte na hrubém struhadle a petrželku nasekejte najemno.
  • Když je bramborová kaše vlažná, přidejte všechny ingredience – slaninu a jarní cibulku, nastrouhaný sýr a petrželku. Promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  • Mísu vložte asi na 30 minut do chladničky a později ze směsi vytvarujte podlouhlé krokety.
  • Krokety obalte v trojité vrstvě (mouka, vejce, strouhanka) a poté je smažte v rozpáleném oleji dozlatova (asi 3 minuty).
  • Krokety položte na talíř s papírovou utěrkou a podávejte například s miskou česnekového dresinku.
Nepřehlédněte:
Výjimečně chutné masové karbanátky s marinovanou cibulí - jako v restauraci!

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na slaninovo-sýrové krokety zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme: Panenka v slaninovo-bylinkovo-hořčičném kabátku s ragú z hlívy ústřičné.