Piškotový dezert se zakysanou smetanou a pudinkem – hotový za 30 minut!

V dnešním článku na vás čeká luxusní krémový dezert, který si každý zamiluje. Včetně vás. Jedinečnými chutěmi se v tomto receptu vůbec nešetřilo. Ve skutečnosti je chuť úplně stejná, jako když si koupíte drahý dezert od mistra cukráře. Proto je tento dezert na piškotový dezert se zakysanou smetanou a pudinkem tak velmi návykový. Je neodolatelný. Tento lehký a velmi chutný moučník s jahodovým pudinkem a zakysanou smetanou si po prvním upečení zamilujete.


Recept na piškotový dezert se zakysanou smetanou a pudinkem:

Co budeme potřebovat:

  • 4 vaječné bílky
  • 6 lžic cukru
  • 4 lžíce studené vody
  • 5 lžic hladké mouky
  • 3 lžíce kakaa

Na krém:

  • 1 sáček jahodového pudinku
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • 250 ml mléka
  • 4 žloutky
  • 150 g cukru
  • 3 sáčky vanilkového cukru
  • 250 g másla
  • lžíce mléčné čokolády (na polevu)

Jak budeme postupovat:

  1. Bílky vyšlehejte s cukrem do tuha. V míse smíchejte zbývající přísady a pomalu přidávejte ušlehané bílky. Dobře prošlehejte, aby se spojily. Malou formu o rozměrech 32 × 20 cm vymažte tukem a vysypte moukou. Nalijte na něj těsto a pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 15 minut. Po vychladnutí koláč podélně rozkrojte na polovinu. Jedna z nich zůstane na plechu.
  2. Nyní krém. Uvařte pudink podle návodu na obalu, ale nepřidávejte cukr. Nakonec začněte do horkého krému přidávat žloutky a poté cukr. Míchejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí. Ihned odstavte a hrnec přikryjte potravinovou fólií.
  3. Po vychladnutí smetany vmíchejte máslo o pokojové teplotě. Nakonec do smetany vmíchejte také zakysanou smetanu.
  4. A vy jste ve finále. Na kakaové těsto naneste krém a pěkně ho uhlaďte.
  5. Přikryjte druhým listem. Potřete je rozpuštěnou čokoládou a nechte v lednici ztuhnout.

Doporučujeme: Nepečený sušenkový dezert s báječnou chutí připravený za 15 minut – skvěle doplní odpolední kávu

Přejeme dobrou chuť!

Sdílejte tento skvělý recept i Vašim přátelům!