Bezlepkové čokoládové pařížské rohlíčky – vánoční klasika bez mouky!

Objevte kouzlo tradičních vánočních cukrovinek v bezlepkové verzi! Tyto čokoládové pařížské rohlíčky jsou důkazem, že i bez mouky můžete připravit výjimečné sladké potěšení. Křehké těsto, lahodná čokoládová náplň a dokonalá kombinace chutí udělají z těchto rohlíčků nepostradatelnou součást vaší sváteční tabule. Ideální pro všechny, kteří si chtějí vychutnat vánoční klasiku bez lepku!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Bezlepkové a bezmoučné čokoládové pařížské rohlíčky
Zdroj: LiViera Desserts

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na CUKROVÍ!

Bezlepkové čokoládové pařížské rohlíčky bez mouky

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 4 vaječné bílky
  • 300 g cukru
  • 300 g mleté vlašské ořechy

Krém:

  • 5 středně velké vejce
  • 180 g cukru
  • 3 lžíce kakaa
  • 500 g másla

Čokoládová poleva:

  • 200 g hořké čokolády (52%)
  • 100 g kokosový olej

Jak budeme postupovat:

1. Těsto: Mísu s vaječnými bílky položte na hrnec s vroucí vodou a přisypejte cukr – promíchejte a vařte na mírném ohni, kde teplota je 72-76 °C. Poté přelijte do mísy od robotu a vyšlehejte do tuhé krásné bílé pěny. Pak přimíchejte mleté vlašské ořechy a pořádně promíchejte.

Bezlepkové a bezmoučné čokoládové pařížské rohlíčky
Zdroj: LiViera Desserts
Bezlepkové a bezmoučné čokoládové pařížské rohlíčky
Zdroj: LiViera Desserts
Bezlepkové a bezmoučné čokoládové pařížské rohlíčky
Zdroj: LiViera Desserts

2. Následně přendejte do zdobícího sáčku a pomocí něho vytvarujte na plechu vyloženém pergamenem rohlíčky, kde konce přitlačte mokrým prstem.

Bezlepkové a bezmoučné čokoládové pařížské rohlíčky
Zdroj: LiViera Desserts

3. Pečte v předehřáté troubě 5-6 minut při 190 °C. Po upečení by měli být křehké a po vychladnutí tvrdší.

Bezlepkové a bezmoučné čokoládové pařížské rohlíčky
Zdroj: LiViera Desserts

4. Krém: Mísu s vaječnými bílky a cukrem položte na hrnec s vroucí vodou – promíchejte a vařte na mírném ohni, kde teplota je 72-76 °C. Poté přelijte do mísy od robotu a vyšlehejte do tuhé pěny, do které přisypejte kakao a postupně během šlehání přidávejte máslo.

Bezlepkové a bezmoučné čokoládové pařížské rohlíčky
Zdroj: LiViera Desserts
Bezlepkové a bezmoučné čokoládové pařížské rohlíčky
Zdroj: LiViera Desserts
Bezlepkové a bezmoučné čokoládové pařížské rohlíčky
Zdroj: LiViera Desserts
Bezlepkové a bezmoučné čokoládové pařížské rohlíčky
Zdroj: LiViera Desserts

5. Získaný krém přendejte do zdobícího sáčku a naneste na rohlíčky ve tvaru vlnek.

Bezlepkové a bezmoučné čokoládové pařížské rohlíčky
Zdroj: LiViera Desserts

6. Čokoládová poleva: Do hrnce si dejte nalámanou hořkou čokoládu a přidejte kokosový olej – promíchejte a vařte na mírném ohni.

Bezlepkové a bezmoučné čokoládové pařížské rohlíčky
Zdroj: LiViera Desserts

7. Bezlepkové pařížské rohlíčky obalte v připravené uvařené čokoládě, které položte na plech vyložený pergamenem a uložte do lednice na ztuhnutí.

Bezlepkové a bezmoučné čokoládové pařížské rohlíčky
Zdroj: LiViera Desserts

8. Podávejte je s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváři.

Bezlepkové čokoládové pařížské rohlíčky - vánoční klasika bez mouky!
Zdroj: LiViera Desserts

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.

VIDEO NÁVOD:

Pokud hledáte nějakou další inspiraci na VÁNOČNÍ PEČENÍ, pak se inspirujte dalšími jedinečnými recepty:

Více než 40 nejlepších receptů na vánoční cukroví, které by nemělo chybět na Vašem stole