Cítíte, že na Vás leze nemoc? Dejte vařit 10 hřebíčku s 1 kusem skořice a počkejte pět minut – tento recept je darem z nebes

Cítíte, že na vás “něco leze”? Máme pro vás jednoduchý recept, který vám může pomoci okamžitě zlepšit stav při prvních příznacích nachlazení nebo chřipky. Tento hřebíčkový čaj s medem, citronem a skořicí je nejen skvělým prostředkem pro podporu imunity, ale také účinným bojovníkem proti virům a bakteriím.

Pojďme si představit tento zázračný nápoj, který můžete připravit během pár minut a díky němuž se budete cítit lépe už po prvním šálku.

Zdroj: youtube.com

Kdy vám tento čaj pomůže?

Hřebíček a skořice mají silné antibakteriální, antivirové a protizánětlivé účinky, díky čemuž je tento čaj skvělým pomocníkem při následujících problémech:

  • První příznaky nachlazení a chřipky – Popíjení teplého hřebíčkového čaje může zmírnit začínající příznaky, jako jsou rýma, bolest v krku či kašel.
  • Záněty hrdla a průdušek – Nápoj pomáhá zmírnit záněty a ulevit při kašli a bolestech v krku.
  • Problémy s dýcháním při alergiích – Hřebíček má protizánětlivé účinky, které mohou pomoci při problémech s dýchacími cestami.
  • Prohřátí organismu – V chladných dnech skvěle prokrví a zahřeje tělo.

Další výhody hřebíčkového čaje:

  • Posiluje imunitní systém a působí preventivně proti nachlazení.
  • Má skvělou chuť a můžete jej upravit podle svých preferencí přidáním medu a citronu.
  • Je ideální pro ty, kteří preferují přírodní léčbu před chemickými léky.

Recept na léčivý hřebíčkový čaj

Příprava tohoto nápoje je velmi jednoduchá a nevyžaduje mnoho času. Stačí vám jen pár ingrediencí, které pravděpodobně již máte doma.

Ingredience:

  • 500 ml vody
  • 10 ks celého hřebíčku
  • 1 lžička mleté skořice
  • Citron (čerstvě vymačkaná šťáva)
  • Med (pro dochucení)

Postup:

  1. Připravte si 500 ml vody a dejte ji vařit do hrnce.
  2. Jakmile voda začne vařit, přidejte 10 celých hřebíčků a lžičku mleté skořice.
  3. Vařte směs po dobu 5 minut.
  4. Po vaření nechte čaj ještě 5 minut odstát, aby se účinné látky plně rozvinuly.
  5. Poté čaj přeceďte a nalijte do připraveného šálku.
  6. Podle chuti přidejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávu a oslaďte medem.

Jak správně nápoj užívat?

Tento čaj je nejlepší pít ještě teplý, ideálně večer před spaním. Hřebíček a skořice nejenže prohřejí organismus, ale zároveň poskytnou rychlou úlevu při prvních příznacích nemoci. Pár doušků před spaním může znamenat, že se ráno probudíte svěží a bez příznaků.

Pokud máte nachlazení, rýmu nebo kašel, doporučujeme pít tento čaj pravidelně, dokud příznaky neodezní. Nápoj můžete doplnit také domácími bylinkami, které zvýší jeho léčivé účinky.

Proč je hřebíček a skořice tak účinná kombinace?

Hřebíček

Hřebíček je známý pro své silné antiseptické vlastnosti. Obsahuje eugenol, který má antibakteriální, antivirové a protizánětlivé účinky. Pomáhá nejen při problémech s dýchacími cestami, ale také při bolestech zubů a trávících potížích.

Skořice

Skořice je přírodní protizánětlivý prostředek, který podporuje imunitní systém a zlepšuje krevní oběh. Má silné antibakteriální účinky a pomáhá při kašli, bolestech v krku a dalších respiračních problémech.

Citron a med

Citron je bohatý na vitamín C, který podporuje imunitu a detoxikuje tělo. Med zase zklidňuje podrážděné sliznice a díky svým antibakteriálním vlastnostem pomáhá při kašli a bolesti v krku. Společně s hřebíčkem a skořicí tvoří tato kombinace silný nápoj na podporu zdraví.

Závěr

Tento jednoduchý recept na hřebíčkový čaj je darem z nebes pro ty, kteří hledají přírodní cestu, jak rychle zahnat první příznaky nemoci a zároveň posílit imunitu. Nápoj je snadno připravitelný, chutný a velmi účinný. Připravte si jej hned při prvních příznacích nachlazení, prohřejte tělo a užijte si všechny zdravotní benefity, které nabízí.