Honí vás mlsná a rádi byste vyzkoušeli nějakou tu chutnou slanou novinku? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme vynikající slaný koláč z kynutého těsta! Díky přiloženému foto receptu a video návodu je příprava této dobroty velice snadná a časově nenáročná!
Už se vám začínají sbíhat sliny? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat tento slaný koláč!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto krémové taštičky!
Výborný recept na domácí kynutý slaný koláč:
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 100 ml vody
- 20 g cukru
- 5 g soli
- 50 ml oleje
- 5 g kvasnic
Na náplň:
- 100 g mozzarelly
- 50 g cherry rajčat
- 100 g vařených vajec
- oregano
- 100 g salámu
Jak budeme postupovat:
1. Začneme tím, že smícháme vodu, cukr a droždí. Promícháme.
2. Následně přidáme mouku, sůl a olej.
3. Vypracujeme hezké hladké těsto, které si necháme pod utěrkou 60 minut kynout.
4. Těsto následně rozválíme do kruhovitého tvaru.
5. Nyní si za pomoci pokličky nakrájíme stejně velké a stejně dlouhé proužky.
6. Proužky jednoduše přes sebe přeložíme.
7. Nyní jednoduše přizdobíme surovinami na náplň.
8. Nakonec pomažeme vejcem a posypeme oreganem.
9. Pečeme při 180 stupních zhruba 30 minut.
Dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.