Připravte se na chuťovou symfonii, která vás okamžitě dostane! Naše zapečená křupavá houska z listového těsta se slaninou a sýrem je požitek pro vaše chuťové buňky. Doprovázená lahodnou omáčkou, tato pochoutka si zaslouží místo na vašem talíři. Podívejme se, jak připravit tuto lahůdku!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Zapečená houska z listového těsta se slaninou a sýrem podávaná s omáčkou
Co budeme potřebovat:
- 500 g listové těsto
Směs:
- 70 g majonéza
- 70 g kečup
- 3 g provensálské bylinky
Ostatní:
- 200 g slanina
- 3 g černý mletý pepř
- 1 žloutek – na potírání
- 100 g sýr
- 4 g provensálské bylinky
Omáčka:
- 100 g slanina
- 20 ml olivový olej
- 15 g česnek
- 10 g čerstvý rozmarýn
- 300 g smetana na vaření
- 50 g hořčice
- 3 g soli
- 3 g černý mletý pepř
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve připravte listové těsto.
2. Směs: Do dresinkové misky nalijte majonézu, přilijte kečup a dochuťte provensálskými bylinky – lžící promíchejte.
3. Výslednou směs rozetřete na listové těsto, pak pokládejte plátky slaniny hustě pěkně vedle sebe a posypejte černým mletým pepřem. Srolujte do ruličky a zaviňte do tvaru vrtule a potom zaviňte do tvaru šneka.
4. Následně položte na plech vyložený pergamen o rozměru 42 x 26 cm, poté potřete rozšlehaným žloutkem, posypejte strouhaným sýrem a provensálskými bylinkami.
5. Omáčka: Do pánve vložte nakrájenou slaninu na kousky a pokapejte olivovým olejem – smažte na mírném ohni, pak vsypejte nadrobno nakrájený česnek a dochuťte nakrájeným čerstvým rozmarýnem. Míchejte a společně smažte. Dále nalijte smetanu na vaření a přidejte hořčici – promíchejte a potom dochuťte solí a černým mletým pepřem. Dobře promíchejte a omáčku odstavte.
Zapečenou křupavou housku z listového těsta se slaninou a sýrem podávejte s lahodnou omáčkou a hlavně s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!