Rychlý a chutný domácí chléb bez droždí a kynutí je ideální volbou pro ty, kteří chtějí připravit voňavý a sytý chléb během krátké doby. Tento recept vyžaduje jen pár základních surovin a výsledkem je krásně měkký chléb s křupavou kůrkou. Perfektní pro každodenní snídani nebo jako příloha k polévkám a salátům. Užijte si snadnou přípravu a skvělou chuť domácího pečiva, aniž byste museli čekat na kynutí těsta.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
![domácí chléb bez droždí a kynutí domácí chléb bez droždí a kynutí](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Paine-fara-drojdie-10.jpg)
Domácí chléb bez droždí a kynutí
Co budeme potřebovat:- 500 g hladké mouky
- ½ lžičky soli
- ½ čajové lžičky provensálských bylinek
- 1/3 lžičky mleté kurkumy
- 400 ml horkého kefíru
- 1 lžička jedlé sody bikarbony
Jak budeme postupovat:
1. Do hluboké mísy dejte 400 g prosáté mouky. Přidejte sůl, provensálské bylinky a mletou kurkumu.
2. Smíchejte teplý kefír s jedlou sodou.
![domácí chléb bez droždí a kynutí domácí chléb bez droždí a kynutí](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Paine-fara-drojdie-1-1.jpg)
3. Kefír postupně přidávejte k mouce. Dobře promíchejte stěrkou.
![domácí chléb bez droždí a kynutí domácí chléb bez droždí a kynutí](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Paine-fara-drojdie-2-1.jpg)
![domácí chléb bez droždí a kynutí domácí chléb bez droždí a kynutí](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Paine-fara-drojdie-3-1.jpg)
4. Jakmile mouka absorbuje všechen kefír, přeneste těsto na stůl posypaný zbytkem mouky a hněťte ho rukama, dokud nebude homogenní a hladké.
![domácí chléb bez droždí a kynutí domácí chléb bez droždí a kynutí](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Paine-fara-drojdie-4-1.jpg)
5. Můžete vytvarovat kulatý, oválný nebo podlouhlý bochník. Povrch dobře poprašte moukou, aby získal silnou a křupavou kůrku.
6. Vytvořte na něm 3-4 čáry.
![domácí chléb bez droždí a kynutí domácí chléb bez droždí a kynutí](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Paine-fara-drojdie-5-1.jpg)
7. Přeneste bochník na plech vyložený pečícím papírem.
![domácí chléb bez droždí a kynutí domácí chléb bez droždí a kynutí](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Paine-fara-drojdie-6-1.jpg)
8. Pečte asi 40 minut v troubě předehřáté na 220 °C.
![domácí chléb bez droždí a kynutí domácí chléb bez droždí a kynutí](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Paine-fara-drojdie-7-1.jpg)
9. Chléb nechte vychladnout, pak ho nakrájejte a podávejte!
![domácí chléb bez droždí a kynutí domácí chléb bez droždí a kynutí](https://primainspirace.cz/wp-content/uploads/2022/04/Paine-fara-drojdie-8-1.jpg)