Vajíčková pomazánka: Hodí se jak na snídani, tak jako svačinu nebo lehkou večeři

Vajíčková pomazánka je klasický a oblíbený pokrm, který se hodí jak na snídani, tak jako svačinu nebo lehkou večeři. Díky kombinaci nastrouhaných vajec, kyselých okurek, cibule a smetanových sýrů s majonézou a hořčicí získáte krémovou a chutnou pomazánku, která skvěle chutná na čerstvém pečivu nebo jako dip k zelenině. Pažitka, sůl a pepř pak dodají této pomazánce dokonalou chuť.

Zdroj: Světlana Orlová

Ingredience

  • 10 uvařených vajec
  • 2 kyselé okurky
  • 1 cibule
  • 5 smetanových sýrů (například tavených sýrů ve vaničce)
  • 1 majonéza
  • 1 lžička plnotučné hořčice
  • Pažitka
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup přípravy

1) Uvařená vajíčka nechte zchladnout, poté je oloupejte a protlačte přes sítko pro získání jemné textury.

2) Kyselé okurky nastrouhejte na jemno a cibuli nakrájejte na velmi drobné kousky.

3) Ve velké míse smíchejte nastrouhaná vajíčka, kyselé okurky, cibuli a smetanové sýry do hladké směsi.

4) Přidejte majonézu a hořčici a důkladně promíchejte.

5) Nakonec do pomazánky vmíchejte nasekanou pažitku a dochuťte solí a pepřem podle vaší chuti.

6) Pomazánku nechte v chladničce alespoň hodinu odpočinout, aby se chutě propojily.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Vajíčková pomazánka je univerzální a vždy oblíbená pochoutka. Její příprava je jednoduchá a výsledek vždy lahodný. Podávejte ji s čerstvým pečivem, jako náplň do sendvičů nebo jako chutný dip k zeleninovým tyčinkám pro lehké občerstvení.