Představujeme vám recept na vynikající mrkvovou pomazánku s vejcem, který je nejen chutný, ale také jednoduchý a rychlý na přípravu. Tato pomazánka kombinuje sladkost mrkve, bohatost vajec a syra eidamu s krémovostí majonézy a pomazánkového másla. Hořčice a citronová šťáva přidávají příjemnou pikantnost, zatímco pepř a sůl zvýrazňují chutě. Ideální jako pomazánka na čerstvý chléb nebo toast.
Ingredience
- 2 mrkve
- 1 stroužek česneku
- Syr eidam (množství dle chuti)
- 3 vejce uvařená natvrdo
- Majonéza
- Pomazánkové máslo
- 1 lžička hořčice
- Citronová šťáva
- Pepř a sůl dle chuti
Postup přípravy
1) Mrkve očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle.
2) Vejce uvařte natvrdo, nechte je vychladnout, oloupejte a také nastrouhejte.
3) Syr eidam nastrouhejte na jemno.
4) Ve větší míse smíchejte nastrouhané mrkve, vejce, syr, přidejte prolisovaný česnek, lžíci majonézy, trochu pomazánkového másla pro krémovější konzistenci, lžičku hořčice a citronovou šťávu pro osvěžení.
5) Důkladně promíchejte a dochuťte pepřem a solí dle vaší chuti.
6) Nechte pomazánku chvíli odpočinout v chladničce, aby se chutě spojily.
Vyzkoušejte také:
- Vynikající tvarohová pomazánka s mrkví a jarní cibulkou
- Dudácká pomazánka z tvarohu
- Vynikající ředkvičko-vajíčková pomazánka, kterou si zamilujete
Závěr
Tato mrkvová pomazánka s vejcem je skvělým způsobem, jak připravit rychlou, zdravou a chutnou svačinu nebo lehký oběd. Její příprava je snadná a výsledek je tak výborný, že se může stát vaším novým oblíbeným receptem na pomazánku. Podávejte s čerstvým pečivem a užijte si tu nejlepší chuť.