Vynikající mrkvová pomazánka s vejcem

Představujeme vám recept na vynikající mrkvovou pomazánku s vejcem, který je nejen chutný, ale také jednoduchý a rychlý na přípravu. Tato pomazánka kombinuje sladkost mrkve, bohatost vajec a syra eidamu s krémovostí majonézy a pomazánkového másla. Hořčice a citronová šťáva přidávají příjemnou pikantnost, zatímco pepř a sůl zvýrazňují chutě. Ideální jako pomazánka na čerstvý chléb nebo toast.

Zdroj: Klára Milková

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 1 stroužek česneku
  • Syr eidam (množství dle chuti)
  • 3 vejce uvařená natvrdo
  • Majonéza
  • Pomazánkové máslo
  • 1 lžička hořčice
  • Citronová šťáva
  • Pepř a sůl dle chuti

Postup přípravy

1) Mrkve očistěte a nastrouhejte na jemném struhadle.

2) Vejce uvařte natvrdo, nechte je vychladnout, oloupejte a také nastrouhejte.

3) Syr eidam nastrouhejte na jemno.

4) Ve větší míse smíchejte nastrouhané mrkve, vejce, syr, přidejte prolisovaný česnek, lžíci majonézy, trochu pomazánkového másla pro krémovější konzistenci, lžičku hořčice a citronovou šťávu pro osvěžení.

5) Důkladně promíchejte a dochuťte pepřem a solí dle vaší chuti.

6) Nechte pomazánku chvíli odpočinout v chladničce, aby se chutě spojily.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tato mrkvová pomazánka s vejcem je skvělým způsobem, jak připravit rychlou, zdravou a chutnou svačinu nebo lehký oběd. Její příprava je snadná a výsledek je tak výborný, že se může stát vaším novým oblíbeným receptem na pomazánku. Podávejte s čerstvým pečivem a užijte si tu nejlepší chuť.