Pokud hledáte ideální dort k odpolední kávě, pak jste na správném místě! Dnes si společně připravíme sušenkový dort s krémem mascarpone a smetany zdobený čokoládou a arašídy. Až tento úžasný požitek ochutnáte poprvé, zaručeně se stane trvalou součástí vašeho jídelníčku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sušenkový dort s krémem mascarpone a smetany zdobený čokoládou a arašídy
Co budeme potřebovat:
Sušenkový základ:
- 250 g sušenek
- 80 g rozpuštěné máslo
Krém:
- 400 g mascarpone
- 450 g smetany 33%
- 50 g moučkový cukr
Poleva:
- 120 g smetany 33%
- 100 g hořké čokolády
Na zdobení:
- nasekané arašídy
Jak budeme postupovat:
1. Sušenkový základ: Do mixéru nalámejte sušenky – rozmixujte je ručním mixérem na jemný písek a přilijte k nim rozpuštěné máslo – dobře promíchejte.
2. Základ nasypte do formy o průměru 18 cm a uhlaďte dnem sklenice – uložte do lednice.
3. Krém: Do velké mísy dejte mascarpone – vyšlehejte ho a do nádobky si nalijte smetanu 33%. Šlehejte ji a během šlehání přisypávejte cukr, šlehejte ji do krásné bílé pěny.
4. Následně pěnu přidávejte k vyšlehanému mascarpone – společně šlehejte do tuhého krému.
5. Potom krém naneste, rozetřete na základ a uhlaďte – uložte do lednice na ztuhnutí.
6. Poleva: Do hrnce na sporáku nalijte smetanu 33% a přidejte nalámanou hořkou čokoládu – vařte na mírném ohni do středně husté konzistence.
7. Výslednou polevou polijte povrch dortu, který pěkně uhlaďte a ozdobte nasekanými oříšky a nezapomeňte na boky, které také posypte-ozdobte nasekanými oříšky – uložte do lednice na ztuhnutí.
8. Sušenkový dort s krémem mascarpone a smetany zdobený čokoládou a arašídy podávejte s láskou a grácií.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!