Slaný bramborový koláč se zeleninou, rajčaty, sýrem a petrželkou je vynikající volbou pro každého, kdo hledá chutný a zároveň rychlý pokrm. Tento koláč je dokonalou kombinací měkkých brambor, čerstvé zeleniny, šťavnatých rajčat, bohatého sýra a aromatické petrželky. Jeho příprava je jednoduchá, ale výsledek je ohromující a plný chutí. Užijte si tento nádherný koláč, který je stejně působivý na talíři, jak je lahodný na jazyku.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Slaný bramborový koláč se zeleninou, rajčaty, sýrem a petrželkou
Co budeme potřebovat:- 4-5 brambor + studená voda – na zalití
- 1 pórek nebo cibule
- 1 mrkev
- sůl, černý mletý pepř – podle chuti
Vaječná směs:
- 2 vejce
- 1 šálek kefíru nebo bílého jogurtu
- sůl, černý mletý pepř – podle chuti
- 200 g pšeničné mouky
- olivový olej – podle potřeby
Ostatní:
- olivový olej – na vymazání
- 3 rajčata
- strouhaný sýr – podle chuti
Na zdobení a posypání:
- čerstvá petrželka – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy jsi dejte nastrouhané brambory, které zalijte studenou vodou – opláchněte, poté sceďte přes sítko a přendejte do druhé mísy.
2. Do pánve s rozehřátým olivovým olejem si vsypejte nakrájený pórek nebo cibule – smažte na mírném ohni 2-3 minuty, pak k ní přidejte nastrouhanou mrkev – smažte společně, dochuťte solí a černým mletým pepřem – promíchejte.
3. Po smažení vsypejte do mísy se strouhanými bramborami – promíchejte.
4. Vaječná směs: Do jiné mísy si rozklepněte vejce, přilijte kefír nebo bílý jogurt, pak dochuťte solí a černým mletým pepřem – vyšlehejte a nasypejte mouku – promíchejte do jemné směsi a nakonec přilijte olej podle potřeby – dobře promíchejte.
5. Získanou vaječnou směs nalijte na přísady v míse – pořádně promíchejte a rozprostřete na plech vyložený pergamenem, který je vymazaný olivovým olejem.
6. Pečte v předehřáté troubě 25 minut při 180 °C.
7. Po uplynutí doby vyjměte plech z trouby a pěkně naaranžujte kolečka rajčat a posypejte strouhaným sýrem, čím více sýra, tým lépe.
8. Pečte dalších 15 minut v troubě při 180 °C.
9. Na závěr ozdobte-posypejte čerstvě nasekanou petrželkou a podávejte s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!