Domácí věnečky z odpalovaného těsta s exotickým twistem: Připravte si tento jednoduchý a chutný recept na věnečky plněné ananasovým krémem a šlehačkou. Ideální jako dezert pro speciální příležitosti nebo pro potěšení rodiny o víkendu. Tyto věnečky jsou nejen lahodné, ale také vizuálně atraktivní. Užijte si kombinaci nadýchaného těsta, osvěžujícího ananasu a lehké šlehačky v každém soustu!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Věnečky z odpalovaného těsta s ananasovým krémem se šlehačkou
Co budeme potřebovat:
Odpalované těsto:
- 380 g vody
- 188 g rostlinného tuku (Hera)
- 1/2 lžičky soli
- 188 g hladké speciální mouky
- 5 vajec
Ananasový krém:
- 565 g sterilovaného ananasu se šťávou
- 55 g pudinkového prášku (Zlatý klas)
- 500 ml rostlinné smetany ( Vitala cream)
- cukr – podle potřeby
Na zdobení a posypáni:
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce na sporáku nalijte vodu, přidejte rostlinný tuk (Hera) a špetku soli – míchejte a poté nasypejte hladkou speciální mouku – vařte na mírném ohni za stálého míchaní, dokud nevytvoříte těsto.
2. Následně přidejte rozklepnuté vejce – rozmixujte mixérem do jemné konzistence a potom přendejte do zdobícího sáčku. Pomocí něho vytvarujte na plechu vyloženém pečícím papírem vlnky, které potřete kapkou vody.
3. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C podle potřeby, dokud nejsou krásně nadýchané a zlatavé.
4. Po upečení je vyjměte z trouby, překrojte na polovinu a položte na čistou plochu.
5. Sterilizovaný ananas přendejte do mixéru – rozmixujte dohladka.
6. Šťávu z ananasu nalijte do misky a přisypejte pudinkový prášek – (Zlatý klas) promíchejte a přelijte do hrnce na sporáku – vařte na mírném ohni do středního zhoustnutí.
7. Mezitím vyšlehejte šlehačku do tuha a pomalu ji přidávejte do krému – šlehejte a pak přendejte do zdobícího sáčku – vytvarujte vlnky a přikryjte vrchní částí těsta.
8. Nakonec ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte je s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!