Vynikající věnečky z odpalovaného těsta s ananasovým krémem se šlehačkou

Domácí věnečky z odpalovaného těsta s exotickým twistem: Připravte si tento jednoduchý a chutný recept na věnečky plněné ananasovým krémem a šlehačkou. Ideální jako dezert pro speciální příležitosti nebo pro potěšení rodiny o víkendu. Tyto věnečky jsou nejen lahodné, ale také vizuálně atraktivní. Užijte si kombinaci nadýchaného těsta, osvěžujícího ananasu a lehké šlehačky v každém soustu!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Vynikající věnečky z odpalovaného těsta s ananasovým krémem se šlehačkou
Zdroj: LiViera Desserts

Věnečky z odpalovaného těsta s ananasovým krémem se šlehačkou

Co budeme potřebovat:

Odpalované těsto:

  • 380 g vody
  • 188 g rostlinného tuku (Hera)
  • 1/2 lžičky soli
  • 188 g hladké speciální mouky
  • 5 vajec

Ananasový krém:

  • 565 g sterilovaného ananasu se šťávou
  • 55 g pudinkového prášku (Zlatý klas)
  • 500 ml rostlinné smetany ( Vitala cream)
  • cukr – podle potřeby

Na zdobení a posypáni:

  • moučkový cukr

Jak budeme postupovat:

1. Do hrnce na sporáku nalijte vodu, přidejte rostlinný tuk (Hera) a špetku soli – míchejte a poté nasypejte hladkou speciální mouku – vařte na mírném ohni za stálého míchaní, dokud nevytvoříte těsto.

Vynikající věnečky z odpalovaného těsta s ananasovým krémem se šlehačkou
Zdroj: LiViera Desserts

2. Následně přidejte rozklepnuté vejce – rozmixujte mixérem do jemné konzistence a potom přendejte do zdobícího sáčku. Pomocí něho vytvarujte na plechu vyloženém pečícím papírem vlnky, které potřete kapkou vody.

Vynikající věnečky z odpalovaného těsta s ananasovým krémem se šlehačkou
Zdroj: LiViera Desserts
Vynikající věnečky z odpalovaného těsta s ananasovým krémem se šlehačkou
Zdroj: LiViera Desserts
Vynikající věnečky z odpalovaného těsta s ananasovým krémem se šlehačkou
Zdroj: LiViera Desserts

3. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C podle potřeby, dokud nejsou krásně nadýchané a zlatavé.

Vynikající věnečky z odpalovaného těsta s ananasovým krémem se šlehačkou
Zdroj: LiViera Desserts

4. Po upečení je vyjměte z trouby, překrojte na polovinu a položte na čistou plochu.

5. Sterilizovaný ananas přendejte do mixéru – rozmixujte dohladka.

Vynikající věnečky z odpalovaného těsta s ananasovým krémem se šlehačkou
Zdroj: LiViera Desserts

6. Šťávu z ananasu nalijte do misky a přisypejte pudinkový prášek – (Zlatý klas) promíchejte a přelijte do hrnce na sporáku – vařte na mírném ohni do středního zhoustnutí.

7. Mezitím vyšlehejte šlehačku do tuha a pomalu ji přidávejte do krému – šlehejte a pak přendejte do zdobícího sáčku – vytvarujte vlnky a přikryjte vrchní částí těsta.

Vynikající věnečky z odpalovaného těsta s ananasovým krémem se šlehačkou
Zdroj: LiViera Desserts
Vynikající věnečky z odpalovaného těsta s ananasovým krémem se šlehačkou
Zdroj: LiViera Desserts

8. Nakonec ozdobte-posypejte moučkovým cukrem a podávejte je s láskou a velkou chutí.

Vynikající věnečky z odpalovaného těsta s ananasovým krémem se šlehačkou
Zdroj: LiViera Desserts
Vynikající věnečky z opalovaného těsta s ananasovým krémem
Zdroj: LiViera Desserts

Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: