Představujeme vám náš milovaný recept na broskvový koláč se šlehačkou, který je doma absolutním hitem. Tento koláč, nabitý sladkými, šťavnatými broskvemi a korunovaný bohatou šlehačkou, je opravdovým potěšením pro každého milovníka sladkého. Připravte se na to, že se tento recept stane novým oblíbeným v vaší rodině!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Broskvový koláč se šlehačkou
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 4 vejce
- 120 g mouky
- 100 g vanilkového cukru
- špetka soli
- 1 malá lahvička vanilkové esence
- 1 lžička prášku do pečiva
Další ingredience:
- 5 broskví
- 200 ml tekuté šlehačky
Jak budeme postupovat:
1. Oddělíme bílky od žloutků do dvou misek.
2. Do mísy s bílky přidáme špetku soli a vyšleháme je na vysoké rychlosti na pevnou a bílou pěnu. Postupně přidáváme cukr a mícháme, dokud se cukr zcela nerozpustí a pěna se stane lesklou a tuhou.
3. Do bílkové směsi opatrně postupně vmícháváme žloutky, po každém přidání lehce promícháme.
4. Nakonec přidáme vanilkovou esenci, mouku smíchanou s práškem do pečiva a jemně vmícháme špachtlí pohyby odspodu nahoru.
5. Směs nalijeme do vymaštěné formy o rozměrech 24×20 cm.
6. Na těsto ve formě rovnoměrně rozložíme na kostičky nakrájené broskve, předem oloupané.
7. Formu vložíme do trouby předehřáté na 180 stupňů a pečeme asi 35 minut. Po upečení necháme koláč vychladnout.
8. Když je koláč studený, vyšleháme šlehačku do pevného stavu, rovnoměrně ji rozetřeme na koláč.
9. Koláč můžeme podávat ihned nebo jej uchovávat v chladu až do podávání.
Přejeme vám dobrou chuť a zábavu při vaření!