Seznamte se s nejlepším receptem na smažené mini mozzarellové kuličky, které jsou tak dokonalé, že se vám určitě nepřelijí! Tato snadno připravitelná pochoutka je plná lahodného sýra a křupavého obalu, který vám rozproudí chuťové pohárky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené mini mozzarellové kuličky
Co budeme potřebovat:
- 250 g mini mozzarelly
- 120 g jemné strouhanky
- 50 g mouky
- 1 velké vajíčko
- 1 ČL mletého pepře
- 1 ČL česnekového prášku
- 1 ČL sladké nebo pálivé papriky podle chuti
- 1/2 ČL soli
Jak budeme postupovat:
1. Nejprve vložte kousky mozzarelly na sítko a nechte je okapat asi hodinu, protože obsahují hodně syrovátky.
2. Po důkladném odkapání smíchejte strouhanku s pepřem, paprikou a česnekovým práškem.
3. Důkladně promíchejte vajíčko se solí, dokud se nerozpustí.
4. Vezměte kuličku mozzarelly, nejprve ji obalte v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v směsi strouhanky. Postup opakujte dvakrát – to znamená, že kuličku mozzarelly obalíte ve směsi vajíčka a strouhanky třikrát. Tím se zamezí prasknutí mozzarelly při smažení.
5. Po obalení v mouce, vajíčku a směsi strouhanky můžete kuličky mozzarelly smažit okamžitě, nebo je můžete uložit do nádoby a nechat je v lednici až do příštího dne, nebo dokonce 2-3 dny a smažit je, když budete potřebovat.
6. Smažení: Při smažení je velmi důležité, abyste se vyhnuli prasknutí a nechtěnému vytékání mozzarelly do oleje. Do hrnce dáme více oleje a po dobrém rozehřátí přidáme ke smažení po 4 kuličky, ne více, aby se daly snadno smažit a měli čas je rychle vyjmout, až budou hotové. Nechte je smažit 30-40 sekund, ne více, protože pokud je necháte příliš dlouho, při smažení popraskají.
7. Pokud chcete smažit větší množství mini mozzarelly, použijte větší hrnec s olejem a po uvaření je vyjměte pomocí naběračky nebo speciální síťky na smažení.
8. Podávejte s kečupem, buď sladkým, nebo pálivým, podle své chuti. Jsou vynikající!
Jak vidíte, nejsou těžké na přípravu, ale je třeba dbát na několik detailů pro dokonalý výsledek. Takže vám přeji mnoho úspěchů při vaření a dobrou chuť!