Zkoušeli jste někdy jednoduché a přitom ohromně chutné pokrmy, které se stávají skutečným gastronomickým zážitkem? Vepřová panenka se žampiony a pórkem na smetanové omáčce je jedním z takových pokladů.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Vepřová panenka se žampiony a pórkem
Co budeme potřebovat:
- cca 680 g vepřové panenky (nakrájené na plátky)
- 1 šálek pórku (nasekaný)
- 3 stroužky česneku (nasekané)
- 300 g žampionů (nakrájených na čtvrtiny)
- 3/4 šálku kuřecího vývaru
- 1 šálek smetany
- 1/2 lžičky hladké mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1/2 lžičky petržele
- 1 lžička kopr (použil jsem sušený)
- sůl
- pepř
Jak budeme postupovat:
1. Na pánvi rozehřejte máslo a 1/2 olivového oleje. Plátky vepřové panenky osolte a opepřete a smažte je, občas obraťte, dokud nezezlátnou z obou stran, asi 8 minut celkem. Přeneste na talíř.
2. Vraťte pánev na středně vysoký oheň, přidejte zbývající olivový olej. Přidejte pór, žampiony a česnek, restujte 8 minut (často míchejte).
3. Posypte hladkou moukou. Vlijte vývar a smetanu. Přidejte kopr, petržel, sůl a pepř podle chuti.
4. Vraťte plátky vepřové panenky a šťávy z talíře zpět do pánve. Polijte omáčkou se žampiony a pórkem, přikryjte poklicí a duste, dokud plátky vepřové panenky nejsou měkké, asi 8 minut.
5. Podávejte vepřové panenky zalité smetanovou omáčkou se žampiony a pórkem.
Dobrou chuť!