Pokud jste milovníkem ananasu a chcete si dopřát opravdový sladký zážitek, máme pro vás skvělý recept na ananasové řezy, které budou opravdovým orgasmem pro vaše chuťové buňky. Jedná se o jednoduchý recept, ve kterém je těsto obohaceno kompotem z ananasu a nádherným krémem. Tak pojďme na to!
Co budeme potřebovat:
- 1,5 hrnku polohrubé mouky (případně o trošku více, pokud je těsto moc řídké)
- 1,5 hrnku krystalového cukru (může být i méně, ananas je už dost sladký)
- 2 vajíčka
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 plechovka ananasu (565 g)
Suroviny pro krém:
- 2 kelímky pomazánkového másla
- 1 kelímek vanilkového pudinku se šlehačkou (koupený)
- 1,5 lžíce krystalového cukru
- 1 sáček vanilkového cukru
- Mleté ořechy na posypání
- Čokoláda na vaření na polití (naředěná šlehačkou)
Jak budeme postupovat:
1) Příprava těsta: Kompot i se šťávou projedeme tyčovým mixérem. Přidáme všechny ostatní suroviny a promícháme nebo mírně prošleháme ručním šlehačem.
2) Pečení: Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech o rozměrech 30×40 cm. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů cca 25-30 minut. Pečení kontrolujeme špejlí.
3) Krém: Kelímky pomazánkového másla smícháme s vanilkovým pudinkem, cukrem a vanilkovým cukrem. Vyšleháme dohladka.
4) Dokončení: Na vychladlý korpus rozetřeme krém, polijeme čokoládou rozpuštěnou nad párou a posypeme mletými ořechy.
5) Chlazení: Koláč necháme do druhého dne v lednici vychladit.
Příjemnou chuť!